Ман"як також короткуватий, 2.10 м.
Довгий спін з беререга, теж таке собі. Дивлячись де рибалити. Дерева заважають.
Спіном 1,9...2,1 м теж можна кинути досить далеко. Але це не завжди і потрібно.
Опубликовано 20 Февраль 2023 - 10:38
Дивлячись де рибалити. Дерева заважають.Рибалити буду в районі своєї дачі, Карачунівське водосховище, дерев поблизу урізу води немає. Якщо зможу вибратись на річку дитинства Ворсклу, то в мене є чим і там половити, хоча б той же Ексклюзів. Ним крупні "буратінки", звичайно, не потвічиш, але то можна пережити
Спіном 1,9...2,1 м теж можна кинути досить далеко. Але це не завжди і потрібно.На водосховищі, особливо з берегу, при пошуку риби дальність забросу лишньою не буває. Але при твічингу, що складає десь процентів вісімдесят часу моїх рибалок, велика довжина некомфортна. 2.30 метра визначив для себе як компроміс.
До речі по інформації від торгашів і виробників спінінгів, зараз є загальна тенденція до збільшення довжин джигових вудлищ, навіть в човновій рибалці.
Ворскла в нижній течії вже досить широка, але там, де я ловлю, є одна протока між правим берегом і островом, де можна докинути до протилежного берега. Там дерева ростуть ледве не з води і гілки нависають над водою, в тіні яких ховаються щуки. Кидаєш воблер туди і часто відразу йде удар. Але... дрогнула, як то кажуть, рука, і японський воблер повис на гіллі, вже є привід скупатися Зараз, спасибі китайцям, приманки стали доступніші, не так жалко обриватись. Бо не завжди і отцеп допомагає, особливо з берега. Якось визволяв приманку, так і отцеп засадив, вимушений був обрізати шнур
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 20 Февраль 2023 - 10:50
До речі по інформації від торгашів і виробників спінінгів, зараз є загальна тенденція до збільшення довжин джигових вудлищ, навіть в човновій рибалці.
зараз виріс процент тих джигитів, які полюбляють жереха ловити, а там кидать далеко треба, можливо через це
Якраз зараз розслідую по відгуках і таке інше, шо це за контора, в якій майже все є. Негативу не знайшов. Зв"язався з власником, каже доставка займає десь 20 днів. Значить товар не в Україні.
раніше білорусам закупав там багато цяцьок, майже все було в наявності, іноді тиждень зачекать, проблем з цим магазом жодного разу не було, хоча один раз відправили спін не тої довжини, поміняли за свій кошт без питань
зараз дивлюсь там є палка яку я на жереха хотів, а її давно не було ніде, але напевне зачекаю, все одно не виходить зараз на рибалку їздить(
Изменено: poroh21, 20 Февраль 2023 - 10:52
Опубликовано 20 Февраль 2023 - 11:08
проблем з цим магазом жодного разу не було,Дякую за інфу
Ще трохи подумаю і може замовлю Максимус Манік... або взагалі Мародер
Жартую, Мародер занадто вже дорогий
Роздивляючить різні варіанти, приглянувся бюджетний Крейзі Фіш Варус в смислі Версус. Фурнітура, канєшно, не айс, але...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 20 Февраль 2023 - 11:18
Роздивляючить різні варіанти, приглянувся бюджетний Крейзі Фіш Варус в смислі Версус. Фурнітура, канєшно, не айс, але...
були різні палки і з різною фурнітурою, але зазвичай приходить час коли хочеться щось інше, бо старе не пре) тому зазвичай особливо не звертаю увагу на фурнітуру, бо вона в палках до 200уе приблизно однакова і ходить нормально
Опубликовано 20 Февраль 2023 - 12:01
Роздивляючить різні варіанти, приглянувся бюджетний
Басс Хантер(Лібао)4-21гр 2м
Більше 5 років не міняю...
Сом 10,Хайка10+,Жерех 4+...Не враховуючи дрібноти
Універсальна шняга як на мене...
також він бомбить окуня на відвідний...
Може просто звик....Але міняти не збираюсь...
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 20 Февраль 2023 - 12:20
Басс Хантер(Лібао)4-21гр 2м
Відносно непоганий лайтовик в мене вже є, поки що міняти не збираюсь. Треба ще паличка під 130-ті воблери, рудру, балісонг, ріренж та подібні. А ще "входить в моду" ловити на крупний силікон, чотири, шість і більше дюймів.
Изменено: Щукарь, 20 Февраль 2023 - 12:25
Опубликовано 01 Март 2023 - 11:06
Вибирав-вибирав спінінг і наткнувся на розпродаж Спортекса моделей минулих років. Купив за півціни Nova Twitch Special з укороченою твічевою ручкою Тепер питання твічевої унцовки для мене закрите
Опубликовано 01 Март 2023 - 13:19
хай радує!І вам ні хвоста, ні луски
Опубликовано 04 Март 2023 - 19:46
І як це мій дід сомів тягав на мотузку, кусок шкіри і гачок з пружини від матрацуЗустрів якось на просторах рибацьких інтернетів вислів: "С каждьім годом мои снасти и опьіт все лучше и лучше, а рьібьі ловлю все меньше и меньше..."
Опубликовано 05 Март 2023 - 12:55
якщо потрібна риба, то треба йти не на рибалку - в гастроном
Сів вчора біля лунки,на одну удочку...,в задоволення набив плотви на 3 пательні.
Ремонт,Консультації,
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 06 Март 2023 - 00:51
Сів вчора біля лункиВ нас льоду фактично не було.
Опубликовано 06 Март 2023 - 07:45
Щукарь,
У нас теж нема...
У мене біля будиночка затока з глибиною до 5м.Вузенький захід з Дніпра глибиною 2.5м.
Лід наразі 10см+
Біля берегів підтануло,але з мостків можна на лід вийти і посидіти.Тим паче,коли вдень+5.Райська насолода.Плотва на мотиль йде гарна,розмір-за часи і більше...
А так-да,по Дніпру гуляє хвиля....
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 12 Март 2023 - 13:49
Посидів в суботу трохи над лункою.Наловив пару сковорід плотви і краснопчик собі і коту трохи...
Мотиля не було-ловив на гнойового...Опариш майже весь час в ігнорі...
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 02 Май 2023 - 21:37
Я в тіктоку ще три тижні тому бачив нелодноразово трансляції, де чувак в прямому ефірі покльовка за покльовкою. І карась грам по 150-200 як один, кожних 5 хвилин на поплавчанку. Плюнув, пішов на ставок коло роботи. До минулої неділі - мертво. Хоча в рибацькому магазині казали що пішов карась на Дніпрі. А в мене одні тільки окуні раз на пів години розміром з пачку цигарок... Опариш взагалі тихо. Тільки черв'як. Чекаю не дочекаюсь, коли вже піде діло... Карасі там як дурні влітку клюють. Не великі, але 1 з 10 буде 150 грамовий.Вчора був за містом людей купа як на фідер так і на поплавок і підходив дивився карась дійсно пішов. Поки 10 хв стояв поряд при мені 3 карася дістали. Навіть влітку рідко коли клює так.
Изменено: MORDA-2103, 02 Май 2023 - 21:42
Опубликовано 27 Декабрь 2023 - 13:05
Сезон ловлі хижака був відносно не дуже вдалий, бо ловив виключно з берега. Але, начебто, вже можна користуватись човном на моєму "дачному" Карачунівському водосховищі. Тому готуюсь до майбутнього сезону.
Приїхали з Голандії Eve LF105 Prismatic 105 Ач - 105 А LiFePO4 - 3,2 В - A-grade:
Ну і до акумулятора на днях збираюсь прикупити безколекторний моторчик Haswing Protruar 1.0 65 lbs
Поки що акумулятори в парі з інвертором служитимуть резервним джерелом живлення на випадок блекаутів.
Изменено: Щукарь, 27 Декабрь 2023 - 13:07
Опубликовано 27 Декабрь 2023 - 15:20
збираюсь прикупити безколекторний моторчик
Господар, як звісно, барин. Але.
ІМХО не має сенс цей моторчик на надувному човні та ще і на водосховищі.
Декілька років ловлю хижака на водосховищі на Колібрі 2,8 м с електромотором на 30 лб.
Вистачає з головою. Більш потужний мотор практично не дасть ніякої прибавки в швідкості у водозміщувальному режимі. А на глисер з таким мотором, як у посиланні, не вийти.
З точки на точку йдеш на максимальний швидкості, тому і ШІМ не має сенсу. Якщо не тролити.
А комірки вогонь. Ще БМС, перемички, корпус і буде батарея.
Доречі на 30-ку є гвинти, на які практично не намотуються водорості. Перевірено.
Изменено: Avtomobilist, 27 Декабрь 2023 - 15:30
Опубликовано 27 Декабрь 2023 - 15:22
http://www.opel-club...ruchnoj-raboty/ М'які ,в'язані іграшки
Опубликовано 27 Декабрь 2023 - 15:41
Ще БМС, перемички
БМС там на фото є, 200 А. Перемички з гвинтами були в комплекті. Зараз вибираю підходящий корпус.
не має сенс цей моторчик
За невелику переплату я отримаю, перш за все, надійний безколекторний движок. Ну хотілося
Колібрі 2,8 м
Такий самий човник
Изменено: Щукарь, 27 Декабрь 2023 - 16:04
Опубликовано 27 Декабрь 2023 - 15:51
З точки на точку йдеш на максимальний швидкості, тому і ШІМ не має сенсу. Якщо не тролити.Мені до щучих місць раніше годину на веслах треба було маслати, тому по дорозі я завжди дорожив. Одного разу плив туди - надорожив кілушну щуку. На самих, як каже Юстас, грядках - Отсос Петрович По дорозі назад - ще одна хайка. Ото й весь улов, тільки на дорожку
А тепер я не дорожити, я тепер тролити буду!
Опубликовано 27 Декабрь 2023 - 16:38
"тролінг" на веслах буває більш ефективнимРіч у тому, що я вже не такий ефективний годину махати веслами та ще й трохи лінивий
Опубликовано 01 Январь 2024 - 16:20
З точки на точку йдеш на максимальний швидкості, тому і ШІМ не має сенсу. Якщо не тролити.
Так отож...
Тут попалось відео від балтійських хлопців на незрозумілій мові, але картинки досить красномовні. Тест при 3км/г з молодшим братом:
Тест при 3км/г з МінКотою:
Різниця в економічності суттєва і вочевидь пов"язана з втратами енергії у вигляді тепла на резисторах в системі регулювання. При максимальній для 30-тифунтових моторів потужності і швидкості 4.5-5км/г різниці майже немає. При максимальній для 65-тифунтового Протруара потужності прибавка в швидкості всього-навсього 1 кеме за годину Отака от арихметика водовиміщуючого режиму
Більш потужний мотор практично не дасть ніякої прибавки в швідкості у водозміщувальному режимі.
Дає прибавку, аж один кілометр на годину!
Висновок після перегляду відео: на тролінгових швидкостях перевага безколекторного двигуна безперечна, а на робочому ходу є сенс не пекти на повну, а йти на половині потужності.
Якщо будуть питання типу "а нафіга?", то безколекторника потужністю менше 65 фунтів я не знайшов
Изменено: Щукарь, 01 Январь 2024 - 16:21
Опубликовано 01 Январь 2024 - 18:07
на тролінгових швидкостях перевага безколекторного двигуна безперечна
Не обов'язково безколекторного.
Плавне електронне регулювання швидкості суттєво заощаджує енергію акумулятора. Сам спочатку думав собі на Мінкоту зробити ШІМ. Але швидко зрозумів, що мені воно не потрібно. Я тролінгом ловлю дуже, дуже рідко.
безколекторника потужністю менше 65 фунтів я не знайшов
Головне, що придбав те, що бажав.
Бажаю, щоб в нашій країні якнайшвидше настали часи, щоб ніщо не засмучувало задоволення від риболовлі.
З Новим роком!
Изменено: Avtomobilist, 01 Январь 2024 - 18:09
Опубликовано 01 Январь 2024 - 20:46
Не обов'язково безколекторного.
Згоден
Просто в безколекторних моторах електронне управління вже йде по замовчуванню.
З Новим роком!
Навзаєм!
Здоров"я і найшвидшого закінчення війни!
Изменено: Щукарь, 01 Январь 2024 - 20:50
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых