выложи образец
без проблем
Конкретно по случаям с Бузника:До Ленінського районного суду м.Миколаєва
м. Миколаїв, 54001,вул. Космонавтів, 68 а
Відповідач: УДАI ГУ МВС України в Миколаївській областi
м.Миколаїв, 54056, вул.Новозаводська, 1«Б»
Позивач: Ерінчак Олексій Сергійович
м.Миколаїв, вул.******** кв. *
тел.: 8068*******
ПОЗОВНА ЗАЯВА
(складено на двох сторінках, має 2 додатки )
про визнання незаконною та скасування постанови про
притягнення до адміністративної відповідальності
у справі про адміністративне правопорушення,
передбачене ч.2 ст.122 КпАП України,
1. Фактичні обставини справи.
Я, громадянин України Ерінчак Олексій Сергійович, 7 квітня 2009 року приблизно о 12 годині 15 хвилин керував належним мені автомобілем «Опель» державний № ВЕ9234АН рухався по вулиці Бузника у бік Миколаївського міського стадіону. Перед проспектом Леніна встановлено світлофор, на якому 10 секунд горить зелений сигнал. Я рухався у бік пр. Леніна на зелений сигнал світлофору. Перед пішохідним переходом я був вимушений аварійно загальмувати з причини того, що на червоний перебігала вулицю Бузника дівчина(мабуть студентка – неподалік знаходиться Національний Університет кораблебудування). Коли студентка пішла з пішохідного переходу на світлофорі загорівся червоний сигнал і тому я був вимушений чекати наступної фази горіння зеленого сигналу. Далі, дочекавшись зеленого сигналу, я проїхав це перехрестя.
20-го квітня 2009 року у своїй поштовій скриньці я знайшов листа, у якому була вкладена постанова №082998, яку склав Інспектор ОР ДПС ВДАІ м.Миколаєва рядовий міліції –Брижак Олег Степанович, у якій було зазначено, що я проїхав перехрестя на заборонений сигнал світлофора при наявності дорожньої розмітки 1.12(стоп-лінія), і виписано штраф у розмірі 480 грн нібито за порушення ч.2 ст.122 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення. До постанови додані фото, які нібито зроблені за допомогою приладу фіксації порушень ПДР «Визир» №0711225, на першому зображено мій автомобіль, а на другому три авто, номерних знаків яких не видно. Також і не видно якого кольору сигнал світлофору.
2. Мотиви та обґрунтування оскарження.
Зазначену постанову винесено щодо мене співробітником ДАІ нібито за проїзд перехрестя на заборонений сигнал світлофора.
З наданих мені матеріалів у вигляді копії фотоматеріалу не вбачаються обставини та відсутні будь які докази інкримінуємого мені правопорушення, у постанові відсутні докази, що на фото саме мій автомобіль.
Постанова не відповідає обставинам справи, вимогам закону та підлягає скасуванню з таких підстав:
Прилад, яким проводився нагляд за дорожнім рухом з метою фіксації порушень ПДР, не є автоматичним засобом фото- чи відеофіксації, оскільки він знаходиться у співробітника ДАІ, керується ним безпосередньо або через комп’ютер (визначаються ті параметри, які фіксуються приладом, зокрема, час, абощо, об’єкт зйомки, її режими, кут огляду приладу, тощо. Між тим, ст.14-1 КпАП України передбачає, що для її застосування необхідно, щоб фіксація велася саме засобами фото-, кіно- або відео зйомки, які працюють у автоматичному режимі. За таких умов, така фіксація не відповідає вимогам закону, до того ж, не сприяє виконанню основних завдань міліції і, зокрема, ДАІ по профілактиці та припиненню правопорушень.
У тексті постанови зазначено, що я, власник транспортного засобу, «проїхав перехрестя» у зазначений у постанові час у зазначеному місці. Проте для таких висновків у особи, яка винесла постанову, не було жодних підстав. На місці ніби-то порушення мене ніхто не зупиняв, постанову та протокол не складав, що є порушенням статті 258 КУпАП. Якщо постанова виноситься щодо особи, яка безпосередньо керувала транспортним засобом, то ця постанова повинна бути винесена у загальному порядку. Якщо постанова виноситься за результатами фотофіксації, у порядку ст.14-1 КпАП, то ця постанова не повинна містити тверджень, що саме зазначена особа керувала транспортним засобом. Отже, така постанова підлягає скасуванню, як винесена із порушенням закону.
До того ж, у постанові відсутні вказівки на те, хто саме проводив фото фіксацію. Між тим, це повинно бути зафіксовано, тим більше, що у відповідності до п.13.2 Інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України (затверджено Наказом МВС 13.11.2006 N 1111), до використання спеціальних засобів нагляду за дорожнім рухом допускаються лише співробітники, які вивчили інструкції та склали заліки з використання цих приладів. Тому при оцінці як законності, так і достовірності фіксації порушень ПДР необхідно мати відомості про цих співробітників.
При винесенні постанови ІДПС не було зазначене місце розгляду адміністративної справи, чим порушуються ст. 33 та 268 КУпроАП. Таке ставлення призводить до винесення постанов відносно громадян, які не скоювали правопорушень і навіть не керували автомобілем. Відсутність даних про роз’яснення ст. 268 КУпАП вказує на пряме порушення прав особи, що притягається до адміністративної відповідальності, а ігнорування вимог ст. 33 КУпроАП виключає об’єктивне рішення по справі при винесенні постанови про адміністративне правопорушення.
З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними.
До того ж, слід зазначити, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.
Отже, враховуючи вищевикладене та керуючись ст.19 Конституції України, ст.252, ст.287 -289 та ст.288 Кодексу про адміністративні правопорушення України,
ПРОШУ:
1. Прийняти дану заяву до розгляду згідно зі ст.288 КУпАП
2. Викликати для надання пояснень інспектора ОР ДПС ВДАІ м.Миколаєва рядового міліції Брижак Олега Степановича.
3. Витребувати з Відповідача оригінал відеозапису інкримінуємого мені правопорушення.
4. Сповістити мене завчасно про час і місце розгляду цієї заяви.
5. Визнати дії вказаного працівника ДАІ щодо накладення на мене адміністративного стягнення по постанові ВЕ 082998 від 07.04.09 р. незаконними.
6. Скасувати накладене на мене стягнення по постанові ВЕ 082998 від 07.04.09 р
7. Зобов’язати управління ДАІ у викреслити з відповідної бази даних запис про здійснення мною правопорушення, передбаченого ст.122, ч2. від 07.04.09 р. о 12 год, 14 хв.
Додатки:
1. Копія постанови ВЕ 082998 від 07.04.09 р. по справі про адміністративне правопорушення.
2. Копія фото
„28” квітня 2009р. Ерінчак О.С.
Изменено: Lex, 29 Апрель 2009 - 09:15