Хто мав справу з автономним опаленням в обичній 9ти поверхівки? в минулому хозяїн все оформив, документи є, але питання в наступному- чи не можуть повернути взад?
збираюсь брати квартиру тіки заради опалення.
Опубликовано 01 Декабрь 2023 - 09:06
Хто мав справу з автономним опаленням в обичній 9ти поверхівки?В мене автономка. Кутова 3-кімнатна квартира на 8-му поверсі в класичній дев"ятиповерхівці. За 15 років зекономив на опаленні і гарячій воді астрономічну суму. Правда коштувало це все "під ключ" еквівалент 3 т. баксів по курсу на той момент.
Але "аби життя медом не казалось" останнім часом(рік чи два) теплоцентраль нараховує деяку суму за... навіть не знаю за що мабуть "денег очень нада"(с) Ще й окремим пунктом платіжку 8 грн за роботу з нарахування цих коштів, причому кожен місяць, навіть влітку
питання в наступному- чи не можуть повернути взад?Теоретично можливо все, особливо в наших реаліях але по-закону ні, бо нормативно-правовий акт(дозвіл на встановлення автономного опалення) зворотньої дії не має.
Згідно з статтею 58 Конституції України «закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи. Ніхто не може відповідати за діяння, які на час їх вчинення не визнавалися законом як правопорушення».
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 01 Декабрь 2023 - 11:56
Але "аби життя медом не казалось" останнім часом(рік чи два) теплоцентраль нараховує деяку суму за... навіть не знаю за що мабуть "денег очень нада"(с) Ще й окремим пунктом платіжку 8 грн за роботу з нарахування цих коштів, причому кожен місяць, навіть влітку
Як за шо, за опалення підїзду, як вони пишуть загально будинкові потреби( в мне виходить 174грн, хоча батареі в підїзді нема), а ще є функціонування системи ГВ, це якщо ти не вирізав рушникосушарку
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 01 Декабрь 2023 - 12:14
Як за шо, за опалення підїзду, як вони пишуть загально будинкові потреби( в мне виходить 174грн, хоча батареі в підїзді нема)
Так само А те, що батареї в під"їзді немає, бо вирізали ще за совка, то те їх не хвилює, згідно проекту повинна бути. Типу звертайтесь в ЖЕК чи ОСББ, нехай вам поставлять батарею
а ще є функціонування системи ГВ
В Кривому Розі сімейка Вілкулів давно вже похерила гаряче водопостачання, бо газ для нього можна "направити" на інші, більш цікаві для сімейки потреби.
в мне виходить 174грн
В зимові місяці нараховували більше 300 грн.
Изменено: Щукарь, 01 Декабрь 2023 - 12:15
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 01 Декабрь 2023 - 12:39
з десяток років був близько знайомий з автономкою (але там за проектом так) - бімба!
щодо моєї квартири, то досі немає ділення за послуги теплопостачання,
вже немало років як теплолічильник на весь будинок, батареї в підїздах є та функціонують,
окремо в рахунки не виведено
(мабуть просто ділять показники відповідно до площи всіх квартир)
хоча як відокремили абоненськи послуги, то беруть цілий рік,
з 2022 та зараз - 31грн\місяць
гв весь час є (тьфу*3 вже забув, коли виключали)
Изменено: lame, 01 Декабрь 2023 - 16:13
Опубликовано 05 Декабрь 2023 - 10:17
Може і не тим керуються, але хіба гарячі стояки не йдуть вздовж стін?Але "аби життя медом не казалось" останнім часом(рік чи два) теплоцентраль нараховує деяку суму за... навіть не знаю за що
Опубликовано 05 Декабрь 2023 - 10:43
Може і не тим керуються, але хіба гарячі стояки не йдуть вздовж стін?
Взагалі за логікою, автономка в будинку з централтним опаленням, неправильна штука.
В мене в родичів так, кажуть взагалі халява. Квартири кругом гріють, труби в хаті гріють, перший раз котел вмикають в листопаді і розхід газу мізерний.
Так тому і заборонили, бо багато хто, якщо не жили, то взагалі не топили, особливо це відчувалось в ново заселенних будинках
Опубликовано 05 Декабрь 2023 - 13:04
Так в нових будинках якраз і індивідуальне опалення. Там хоч топи,хоч не топи.
Ну може в вінніцкіх хуторах, в Києві централізоване опалення, індівідуальне робрять типу в Ірпіні, Бучі
отето поворот. paa
І шо?
Опубликовано 05 Декабрь 2023 - 15:24
Так тому і заборонили,
Опубликовано 05 Декабрь 2023 - 18:14
у нашому місті теж- якщо новобудова - з 2008 року, то вона на автономці. всюди газові котли.
Мова йшла не про твоє місто а взагалі за заборону
Так чому не купуєш в новобудові і питань не виникало б?
Котельні повинні приносити прибуток - газ , труби , послуги , доставка . А якщо всі відключать , то навіщо таке населення .
Ну це самособою
В мене автономне , так я навпаки , буває з вересня усіх сусідів підігріваю .
Но ти можеш цього і не робити
Изменено: paa, 05 Декабрь 2023 - 18:17
Опубликовано 05 Декабрь 2023 - 20:45
Може і не тим керуються, але хіба гарячі стояки не йдуть вздовж стін?Згідно проекту стояки закриті утеплювачем і пару раз приходили перевіряти.
Взагалі за логікою, автономка в будинку з централтним опаленням, неправильна штука.В принципі так, але я не ремствую
А взагалі у нас багато що неправильно, нелогічно і абсурдно, і автономка - це ще не найгірший варіант
В мене в родичів так, кажуть взагалі халява. Квартири кругом гріють, труби в хаті гріють, перший раз котел вмикають в листопаді і розхід газу мізерний.Ну не знаю... Я автономку цієї осені ввімкнув ще в жовтні, бо не хотілось мерзнути, а центральне опалення ввімкнули аж в середині листопада. Хто кого грів?.. Та й взагалі, згідно другого закону термодинаміки, аби мене сусіди гріли, в мене в квартирі повинна бути температура суттєво нижча, аніж у сусідів, а я мерзнути не хочу. Так хто кого гріє?..
буває з вересня усіх сусідів підігріваюЧастенько і таке буває, що ще з вересня вмикаю котел
Зате весною, коли надворі вже тепло і батареї у сусідів шмалять на всю, я не відкриваю настіж вікна, а просто вимикаю котел
Опубликовано 06 Декабрь 2023 - 11:41
Опубликовано 06 Декабрь 2023 - 13:18
Тут слушна думка пробігала що це неправильно коли автономну дозволяють , так я скажу що є кілька містечок де взагалі всі котельні розвалили . Так економія тільки по газу виходить від сорока відсотків , Тростянець наприклад . Це не кажучи про всі витрати на утримування системи.
Так то вже зовсім іньше питання, просто автономка тягне за собою змінення в несучіх конструкціях будинку, якщо весь будинок надовбить дірок в зовнішній стіні, то хз як це позначиться на міцності будівлі
Опубликовано 06 Декабрь 2023 - 15:47
А куди ти виведеш продукли згоряння, да і приточку непогано б зробити
Ти точно про сучасну автономку? Отвір діаметром 120-130 мм - це ні про що навіть для зовнішньої стіни радянського\пост-рядянського будинку. Сам канал - коаксіальний, труба в трубі, і приток , і вихлоп - в одному каналі...
Опубликовано 06 Декабрь 2023 - 18:14
Ти точно про сучасну автономку? Сам канал - коаксіальний, труба в трубі, і приток , і вихлоп - в одному каналі...
Я не знаю шо там і як стояло у знайомого в Ірпені, новий дом спроектований під автономне опалювання, тільки вікна в нього текли водопадом, поки нормальну приточку не зробив
Отвір діаметром 120-130 мм - це ні про що навіть для зовнішньої стіни радянського\пост-рядянського будинку.
Ну не знаю, в 2000-х заборонили робити отвори під витяжки, може зараз алмазні бури і роблять акуратний отвір, а тоді довбали хто чім міг, класична технологія була робити воронку в пів метра діаметром
Опубликовано 06 Декабрь 2023 - 19:03
Опубликовано 07 Декабрь 2023 - 09:22
А куди ти виведеш продукли згоряння, да і приточку непогано б зробити
у тієї квартири труба виведена з другого аж вище 9того поверху. Приточка з протилежної частини вікна- все норм, котел на 24градуси, в квартирі +- норм.
Ще не купив- думаю чи варто....такі часи шо хз, може в Польші прийдеться брати
Реклама!!!
Опубликовано 07 Декабрь 2023 - 12:02
эх, когда уже разрешат квартирам с колонкой на воду + централизованное отопление, на двухконтурный перейти на автономку
не. ти ж бач як воно виходить- типу якщо відключаться половина- то половина з ЦО буде збитковою- чи буде дуже багато платити, обігріваючи навкруги. Люди ті шо без автономки, будуть бастувати і тп. чи просто нарощувати борги.
Зараз же таке як можно відключитися- але цілим домом. Добре для тих у кого два -три поверховки. менше сусідів- легше домовитися
Реклама!!!
Регионы →
Захід України →
Львів →
Потрібно житло м.ЛьвівАрендую квартиру чи дім, сім'я :дружина та дитина Автор: Beretta • Дата: 10 Март 2022 Квартира, Житло, Аренда |
|
||
Базар →
Услуги →
Сдам 3к квартиру в Оболонском районеАвтор: Llim • Дата: 30 Май 2021 сдам, квартира, аренда |
|
||
Продам
Базар →
Разное (куплю / продам) →
Прочее →
Продам свою 3-х комнатную квартиру Николаев ЛескиПродам свою 3-х комнатную квартиру Николаев Лески Автор: hamiak • Дата: 03 Июль 2018 продам, квартира, николаев, лески и 1 еще... |
|
||
|
Базар →
Разное (куплю / продам) →
Прочее →
Продам 1к квартиру в г.БучеАвтор: teugene • Дата: 27 Май 2015 квартира, 1к, Буча |
|
|
Регионы →
Полтава →
Сниму квартиру или пол-домана длительный срок Автор: Zhest • Дата: 29 Апрель 2014 квартира, аренда, дом |
|
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых