Доброго всім вечора друзі...
Створити і наповнити цю тему світлинами,мене спонукала тема створена на нашому УОК форумі в розділі "Спортивне життя"....
Називається вона "Лижні перегони та біатлон"
http://www.opel-club...onki-i-biatlon/
Лижвами я захоплююсь дуже давно.З 7 років кинув санчата і виклянчивши в батька придбання лижв-почав освоювати гірку за будинком №5 по вул.Полярна.Зрозуміло,що навчання це метод спроб і помилок.Інколи спуск був невдалим і...одна лижва ламалася і...,якщо це була неділя(гамазин спорттоварів та і всі інші при совку не працювали)-то на цьому лижні спуски закінчувалися.Закінчувалися до понеділка,коли можна було придбати лижу і зробивши на неї кріплення та резинку,щоб не ковзався чобіток-надалі отримувати задоволення зимою.
Не завжди були помилки.Я дорослішав,мужнів і в 11років-(не будь дураком)на початку зими купував 3!!!лижі.На дві лижви робились кріплення,а треття була про запас...
Да,да-джентльмени і дами,-в прогнившому совку можна було купити лижи поштучно!))
Ну це присказка-казка далі буде.
Спочатку копірну з теми що вище...Щоб був логічний алгоритм розвитку подій...
Юстас:повідомлення від21 січня 2017р.
У вісьмидесятих я бігав з Площі Шевченко до зупинки Городська(Пуща-Водиця)-самостійно...Також прокладалися маршрути навколо колишньої дачі Щербицького.Весь ліс був розрізаний накатаною лижнею...
Звичайно що грім минулих перемог крутить в певному місці...
Пішов з своїм малим(дев'ять років) на Крістерову гірку в грудні.Непагано катаюсь на фрістайлових лижах.Ну я спускаюсь-трампліни,повороти,а він вихваляється перед пацанами однокласниками-"це мій Тато!!!"...Я почув це і взяв його "на слабо"...Давай кажу і ти на лижі!Що ж це за діло я вмію,а ти ні...
Одним словом є в мене 3пари дитячих бігових лиж.Одна пара-ростовка малого,але кріплення совдеп + резинка з Радянських трусів))
Хапнули ті лижі майже поночі після школи і давай тренуватись спускатись з невеличкої 3метри гірки...Туго...Туго...Але діло пішло...
На канікулах брав його з собою на роботу разом з лижами).Поки я працював він бігав на невеличку гірку(дякуючи погоді-снігу цього року вдосталь) біля Діагностичного Центру і...тренувався...
В останній день канікул йшов я з роботи повз гірку і...затамував подих!Народу на гірці-яблуку ніде впасти!
А мій...,один єдиний з усіх дітлахів на лижах!
Хвацько спускається на "Сніговик Новов'ятськ" з кріпленнями з Радянських трусів!!!...І не падає!!!Спускається-знімає лижи...Біжить на гірку-там вдягає і знов спускається...
Тими вихідними пробували на лижах від пл.Шевченка до Пущі...Але дошли тільки до Каланчі.Лижі з кріпленнями на трусах-це вам не халам/балам.Назад їхали трамвалом-в мене аварія сталася,обірвалось кріплення на одній лижі...
Зрозумів,що малий заохотився і потрібний більш серйозний інструмент...(зараз казка буде)
Колись(років мабуть 3 назад влітку)зайшов до сусідів по гаражу.Там зібралась компанія,що по причині літньої спеки охолоджувала себе пивом з таранкою.
Слово за слово і тут мій погляд впав на підросткові лижі...Спитав сусіда-хто катає?Та ніхто відповів він.Купував колись дочці,а та не каталась і наразі вийшла заміж переїхала і бла/бла/бла.Хочеш-каже-давай на пляшку і забирай!!!
Пластикові лижі-нові з кріпленням під ботінок-за пляшку???
Зрозуміло,що я віддав гроші...І забрав лижі...
Лижі Frendo Vasa.Довжина 170см.
Довго вони в мене стояли в спільному коридорі з сусідами...Інколи мій погляд падав на них і...То це було літом,то ми катались на санчатах...То...,я розумів що лижі без ботів це просто безглузда річ...
Вчора заліз на ОЛХ і...,подарунок долі. В продажі виявилися-нові,жодного разу на одівані лижні боти(ще Радянського виробництва!!!),якраз на мого пацана при чому саме під це кріплення лиж...
Сьогодні поїхали і...намірявши на лижу та ногу купили...
Вечором,малий не втримавшись вдягнув боти,лижі і ходив по хатньому покриттю))Я не заперечував)
Тут буде казка.
Назву її:
"Маршрут вихідного дня по сосновому лісі"...
Лижну погоду на суботу 28 січня-синоптик обіцяв пречудову!Київ-2*С
Шановні панове-наскільки ви зрозуміли,свого молодшого наукового співробітника я укомплектував круто.
Сам же я отриую задоволення від дерев'яних лижв "Бистриця" Новов'ятськ з звичайним кріпленнями під чобіт.Воно ж самі розумієте-кирзовий чобіт в бою надійниший.
Так от-почав я готувати свої лижи до перегонів,ще в тяпницю вечором...
Колись мені знайомий(знаючи моє захоплення) подарував аутентичну змазку для лижв.
Не роздумуючі довго,я наніс чарівний состав на поверхню обох лижв...
Трохи зупинюсь на маршруті який я обрав для себе та рекомендую тим,хто наважиться його повторити.
Скидаю карту
https://yandex.ua/ma...0.449054&rtt=pd
На карті від точки А до точки Б йде (позначено мілким червоним хрестиком)трамвайна лінія маршруту №12.
Трамвайний маршрут,починається від м.Червона площа і йде до зупинки Пуща Водиця 14лінія.
Чому я тут вказую трамвайну лінію.
-дуже зручно добратись з лижами на міському транспорті до Пуще-Водицького лісу.Маршрут охоплює 2станції метро.Червону площу,та Т.Шевченка.
-лижня(одна з) йде вздовж трамвайної лінії і загубитись-неможливо.
-якщо(не дай Баже) в ваших планах щось аварійно змінилось(зламалась лижа,відкрилась стара сердечна рана)),то що).Можна миттєво відмінити прогулянку і сівши на трамвалчик поїхати в будь якому напрямку.Благо в лісі нараховується 1стаціонарна зупинка і до десятка по вимозі.А не дай бог,щось серйозне-трамвай забере прям з рейок...
-в трамвалі катаються різні прошарки населення-Пуща Водиця,елітне приміське поселення.
Якщо ж хтось не хоче йти по лижні,а хоче пасивного відпочинку-можна проїхатись на екскурсійному трамвалі-кафе з комфортом в Пущу-Водицю.
http://relax.com.ua/...in-common-tram/
Субота 28січня 2017р.
В тяпницю вечором,намастивши лижви я вклав відпочивати молодшого наукового співробітника,ліг сам і без зайвих сновидінь прокинувся гарного суботнього ранку,в передчутті відпочинку.
Замастирили з малим поживний сніданок,накрутили з собою в дорогу бутербродів з термосом.
Хапнули снарягу і на зупинку ("вул. Полярна",що знаходиться в 20м. від нашого будинку) трамвала чекати на Пущу-Водицю...
Аж ось і він "красавелло",чеше в далині по наші душі-аж з центра міста))
Зроблю коротку ремарку.
Відстань від зупинки трамвала "пл.Шевченка" до зупинки "Міська"(початок Пущи Водиці)-складає 6.5км.
Наша планета має невеликий нахил від Міської в бік пл.Шевченка.Звичайно,що якщо ви доросла людина,чи спортсмен,то пройти на лижвах від площі до Пущі і назад-не напряжно.
Я ж був з молодшим науковим співробітником,який вперше мав подолати цю відстань і мав певну задачу-заохотити до бігових лиж,та ще,щоб малий отримав від цього задоволення!
Тому ми сіли на трамвал і попрямували через ліс на зупинку "Міська"...Щоб бігти з гірки...
Точно не пам'ятаю,-через ліс трамвал дибуляє приблизно 20хвилин.
Вигружаємся на міській з трамвала приблизно об 11ранку і вдягаєм снарягу.
Допомагаю Сашку перевдягнути взуття і закріпити боти на лижвах...
Поки вдягаю свої причандали-Саня пропонує "гонку за лідером" і швидко починає відрив від місця старту...
Ось він азарт і непереборне бажання перемоги і змагання на швидкість))
Мені зрозумілий такий спурт молодого відпочившого тіла,мого напарника)Але взятий їм темп,чітко вказував що спортсмен малодосвідчений і якщо трошки не втихомирить "бєг своїх канєй"-то скоро "здохне"!))
Швидко наздоганяю бєглєца і....Обігнавши трохи відриваюсь вперед....
Починає дзявулити)Ладно...Стишуюсь
І замість бігових змагань починаєм йти просто в задоволення)
Насолоди від такої прогулянки словами не передати...
-свіжий запах хвойних дерев,та баобабів.Інколи попадаються кокосові та фінікові пальми.
-гарно співають пташки.Десь вдалині довбає деревину дятел...На снігу видно сліди косулі,заячі петлі,інколи лисички/сестрички чи мишачі слідочки...
-є надія,що син не просто стане на лижі,а ще й зможе користуватись при нагоді цим вмінням для зимового полювання...
Скажу так,що від міської лижня була витоптана пішоходами і бігли ми аж за (зупинка трамвала) "Диспансер" взагалі без лижварів.Ні в зустрічному,ні в попутному напрямку.В мене вже закралась підозра-чи не одні ми в цьому лісі?)))
Не добігаючи до (зупинка трамвала) Каланчі звернули через трамвайну лінію по накатаній лижні ліворуч і...
ось він перший колега назустріч.Гречно вітаємось,поступаємся одне одному дорогою і біжимо далі...
Десь посередині шляху таки лижня пішла накатаніша,а лижників стало зустрічатись більше.
Зустрічалися в основному чоловіки,або сімейні пари середнього віку....
Але одного разу ми трохи не наскочили на молоду закохану парочку,що завалилися в сніг і....))
Далєко лі блізко,високо лі нізко,а Саня таки почав клянчить привала)
Вибравши на лижні живописний пагорб розклали свій перекус...
Ми міцними зубами вгризлися в бутерброди з запашним трав'яним чаєм.
Саня трохи перепочив,підкріпився-настрій налагодився.
Це значить,-якщо підходить до відпочинку правильно,то все буде класно!
Побігли ми далі...Лижня класна.Погодка шепче.Йдем і йдем собі...
Лижники йдуть теж.На зустріч і попутно....Основна маса ті кому за 40.Іншим мабуть здоров'я,віпочинок,спорт не потрібні!
Добігли ми з Сашком(9.5років) до кінцевої точки маршруту за 3 години з привалом.Відстань трохи більша 7км.Малость дали угла по лісу.
Ось вона пл.Шевченка на фоні накатаної лижні...
За весь маршрут...Мені з Сашком тільки один раз!!!(це за 7км. самої популярної колись лижної ділянки!!!!)батько,що біг з дитиною на лижах.
Це був хлопчик років мабуть 6,а з ним його тато.Бігли доволі вправно та цупко.Пацан на лижах шурує-ого!
Що ще можу пригадати...
З не банального?
Є падєлкі з народної творчості.Всі ж люблять баб ліпить???По дорозі зустрівся шикарніший екземпляр!
90/60/90
Також...для тих,хто зголоднів.Або хоче відпочити/перекусити.Просто закінчити день в теплі та колі друзів...
Прям в лісі є кафе називається "Лісова поляна"...(на сайті написано ресторан,але я в це не вірю))
http://www.lesnaya-polyana.com.ua/
Всім бобра,наснаги і гарних зимових свят.
Изменено: Юстас, 16 Ноябрь 2017 - 22:41