Посиденьки на траверзі Ржищева...
Заїхала у сусідній курінь група знайомих товаришів відсвяткувати(без га-ла-ла) днюху другана...
Ну і почалося...
Зазвичай виходжу на воду на початку п'ятої ранку...Іду тролінгом вздовж звалу,шукаю свою рибу і тут...на повному ходу...,повз мене пролітає поліцейський катер!!!Ну я так ручкою їм махнув і вони мені у відповідь і...розійшлися як у морі кораблі.Поліціянти собі по роботі,а я рибалити посьорбуючи з термочашки каву з коньяком)
Прийшов на берег о 10 ранку,запросили мене товариші на пловчик.Прийшов,а в компанії сидить вельми сумний чолов'яга.
Сумний тому що відбулась несподіванка.Вечором засиділась компанія до 1 години ночі,а в шостій ранку пани поліціянти під'їхали до цього(тоді ще не сумного) товариша,що стояв на ямі і квочив сома.Задули драгером-0.28проміле...Виписали 2.4кгрн штрафу.Документів на човен(надуваха) та двигун(тоха9.8) не було(дома в Києві лежать)...,пожаліли-човна з двигуном не забрали.
А починалося все невинно-під'їхали спитати документи на човна та двигун.П
Сиділи за столом їли плов під чарку...,сумний товариш перестав навіть колу вживати.
Аж ось один мисливець/рибалка розповів як у перших числах листопада минулого року перевернулись з товаришем і впали у воду.Човен Язь320(алюмінька)-яким вже чином перевернулись не так важливо...
Важливо те,що сто метрів до ближнього острова на силу допливли кинувши човна.На берег насилу вилізли-від переохолодження не згиналися пальці на руках.Були абсолютно тверезі.
Тепер цей везунчик долі без підтримуючого жилета в човна тупо не сідає.Собі ж подумав,що у мене не погана звичка-завжди у човні!!!-Спекотливо,холодно,дощ,сніг-у любому випадку в жилеті!
Висновок від святкування дня Конституції 2020.
-На воді капітан-тверезий.
-З документами що підтверджують належність човна/двигуна хазяїну плавзасобу(човен до 4м з двигуном до 10к.с.).Човни з двигунами,що підпадають під реєстрацію-судовий квиток,тех огляд,свідоцтво на право керування малим маломірним судном.
-Засоби особистої безпеки-тобто жилет+рятувальне коло.
Изменено: Юстас, 29 Июнь 2020 - 11:07