Мушу сказати що по фото , все зроблено професійно
Ну да. Не удивительно. У нас и состояние авто по фото определяют на 100%. ))
все одно ніззя.
Если по закону, то таки да - нельзя.
Опубликовано 27 Июнь 2022 - 14:26
Та буває таке , буває , слово не горобець , не вирубиш топором . Сказав , тепер треба тримати лінію , хоч камні з неба .
Тут і електрик не правильний , і осбб не те , і можна було й неправильно зробити , і якщо всі так .
До першого нещасного випадку.
Ти про довбня з лопатою, чи сокирою, який перерубить кабеля?
Изменено: paa, 27 Июнь 2022 - 14:27
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 27 Июнь 2022 - 14:49
Ти про довбня з лопатою, чи сокирою, який перерубить кабеля?
Не має значення. Лопатою вдосконалювати газончик не заборонено, а зону відчуження там ніхто не зазначив, навіть таблички про прокладений на певній глибині кабель не поставлено. Тому це питання часу.
Опубликовано 27 Июнь 2022 - 14:51
Не має значення. Лопатою вдосконалювати газончик не заборонено, а зону відчуження там ніхто не зазначив, навіть таблички про прокладений на певній глибині кабель не поставлено. Тому це питання часу.
Думаєш діф і узо не вирішать проблему?
Опубликовано 27 Июнь 2022 - 16:43
Навіть і уяити собі не можу ситуації, шоб там когось екнуло струмом
Бува таке шо на голову не налазить , розповім одну історію - веліли одному типу відрізати шість метрів арматури , той взяв болгарку , пішов різати . Приходить , каже не можу відрізати . Чому ? а в мене рулетка пятиметрова .
Ще випадок з ним же - сказали принести циркулярку ( плінтуса різали ) той спустився , де питає , циркулярка . А он лежить - показав хтось на газонокосарку . Він припер газонокосарку на третій поверх .
Так що відправлять такого лавку пофарбувати , він того ящика викорчує .
До речі коли трактор рве десятикіловатний кабель , ні з трактором ні з трактористом нічого не буває , все входить в землю , теоретики про то не знають . Та щоб кабель лопатою перерубати , треба бути дуже талановитим , таким що арматуру без болгарки ріжуть .
І чого я поліз в цю дилему
Опубликовано 27 Июнь 2022 - 16:52
Та щоб кабель лопатою перерубати , треба бути дуже талановитим , таким що арматуру без болгарки ріжуть .
Та да, у нас коло ларька копали ров, щоб машини блоки на дорозі не обїзжали, то ковшом потягнули закопаний кабель, наіть ізоляцію не пошкодили
І чого я поліз в цю дилему
як кажуть сдуру можна і хрен зламати
Опубликовано 27 Июнь 2022 - 16:59
Та щоб кабель лопатою перерубати , треба бути дуже талановитимТа ладно... Ти вважаєш, що до того щитка броньований проклали? а всякий там вініл-вініл на раз протикається до жили.
то ковшом потягнули закопаний кабель, наіть ізоляцію не пошкодилито ти не плутай силові кабелі великої потужності и те, що ОСББешний єлектрик крізь газон прокладе.
Опубликовано 27 Июнь 2022 - 17:47
Десятикиловольтный скорее всего имелось ввиду
Так сети 6(10)кВ - с изолированной нейтралью. Там даже пробой одной фазы на землю не сразу отключается защитой, типа не сильно аварийный режим. Поэтому если трактор упорол сразу 2 или 3 фазы, то конечно стрельнет в месте повреждения, защита отключит и на этом всё закончится. Трактористу и трактору точно ничего не будет, ну может ковш подгорит в месте к.з..
А вот копаючи в шлёпанцах мокрый газончик подрезать лопатой изоляцию фазного провода в бытовой сети с глухозаземлённой нейтралью - то ещё удовольствие, можно так в присядку сплясать, что мышцы сшивать будут.
Изменено: Andre_71, 27 Июнь 2022 - 17:48
Опубликовано 27 Июнь 2022 - 17:54
Та ладно... Ти вважаєш, що до того щитка броньований проклали? а всякий там вініл-вініл на раз протикається до жили.
то ти не плутай силові кабелі великої потужності и те, що ОСББешний єлектрик крізь газон прокладе.
Як що електрик не дурень, то прокладається в поліетиленовій трубі, яку лопатою не відразу й візмеш
Досвід роботи зокрема в єлектротехнічній лабораторії великого хімічного підприємства доводить що кількість "обдарованих" аномально велика.
Згоден, є таке
Ото тему підігрів фоткою троянд!
...десь, на премодерації, заплакав хлопчик з Одеси...
Ти не спригуй, давай ще фоток з дівчатами, хай манагер обридаеться
доречі читає тему
А вот копаючи в шлёпанцах мокрый газончик подрезать лопатой изоляцию фазного провода в бытовой сети с глухозаземлённой нейтралью - то ещё удовольствие, можно так в присядку сплясать, что мышцы сшивать будут.
Думаешь хватило ума закопать на штык лопаты?
Изменено: paa, 27 Июнь 2022 - 17:57
Опубликовано 27 Июнь 2022 - 21:06
Як що електрик не дурень, то прокладається в поліетиленовій трубі, яку лопатою не відразу й візмеш
Я б не радив такого робити , в поліетиленовій трубі в землі завжди стоїть вода , кабель постійно в ванній . Трубу не треба .
Копається траншейка 60-70 см ( якщо не ліньки ) кладеться кабель , зверху подушка із мякого піску без камінців ( см 7-10 ) , потім укладається кирпичом , можна ще сигнальну стрічку біло-червону на кирпич . І все це діло засипається .
Підйом звісно в трубі до коробки . Всі діла .
Але можна піти іншим шляхом , як радить Автомобіліст - заказати проект в інституті , проложити як радить Андре броньований кабель , поставити у дворі підстанцію з трансформатором , проварити труби , перевірити на герметичність закачавши їх спочатку водою . Хоча це буде халтура , Автомобіліст не пропустить , підганяємо компресор і закачуємо в систему спеціальний жовтий газ , перевіряємо на герметичність .
Обгороджуємо небезпечний участок парканом метрів на тридцять щоб ніхто не вліз , доповнюємо композицію пожежним щитком з лопатою та відром , ставимо поруч гумові галоші та рукавиці . Ну і таблички само собою - Не влізай бо вб"ю , Обережно кабель та інші .
А можна ще з Теслою заключити договір щоб приїхали та змонтували . Але то через мерію , щоб все було по закону .
Мемфіс , а ти щоб оте позорище до ранку зніс . А ні , то ми самі приїдемо та знесемо .
Опубликовано 27 Июнь 2022 - 21:30
та тут частенько таке - зробив щось хтось своїми руками . Красиво , зручно , приємно , корисно , дивись та радій , може комусь згодиться , Та завжди знайдеться група літературних критиків - як так можна , все не так , розламати і заборонити .
Опубликовано 27 Июнь 2022 - 22:06
траншейка 60-70 см .......... кладеться кабель , зверху подушка із мякого піску без камінців ( см 7-10 ) , потім укладається кирпичом , можна ще сигнальну стрічку біло-червону на кирпич . І все це діло засипається .
Типові умови для прокладання силових кабелів, які переважно мають трохи більший захист, аніж два шари вінілу. Таки хочаб одну табличку десь посередині я б поставив, переважно задля розуміння напрямку прокладки. Саму табличку обов'язково розцяцькував би в стилі та кольорах клумби аби не ображати естетичні почуття вірян місцевих мічуринців.
ЗИ. особисто я маю великий сумнів, що там є 70см глибини.
. Красиво , зручно , приємно , корисно , дивись та радій , може комусь згодиться , Та завжди знайдеться група літературних критиків - як так можна , все не так , розламати і заборонити .Це завжди компромііс між бажаним та рівнем дозволеного(в данному випадку - з причин безпеки).
В нас був майстр(давно вже було), він служив на флоті і розповідав як на кораблях облаштовані та скомпоновані ті чи інші агрегати, обладнання та озброєння. Для головного інженера та відділу ТБ будь-якого підприємства то викликало б ступор. А екскурсія підводнім човном гарантувала б інфаркт. А воно все плавало та виконувало поставлені бойові завдання.
ЗИ. Це аж ніяк не заважало йому іпти нас, молодь, за відхилення від стандартів монтажу та ТБ в умовах цивільного життя.
Изменено: Andre_71, 27 Июнь 2022 - 21:49
Опубликовано 27 Июнь 2022 - 22:56
Я б не радив такого робити , в поліетиленовій трубі в землі завжди стоїть вода , кабель постійно в ванній .
Та ладно в мене на дачі так іде від свердловини, просто зроблено з нахилом і конденсат стікає з труби
Мемфіс , а ти щоб оте позорище до ранку зніс . А ні , то ми самі приїдемо та знесемо .
Yes, Sir!!!
Завтра фото звіт викладеш
Опубликовано 28 Июнь 2022 - 08:39
Просто обезточувати після зарядки і нічого нікому не станеться. В мене розетка на моєму подвірї але я її обезточую аби почтальон не запхав там цвяха і не подав на мене в суд.
IMG_0447.JPG 299,46К 24 раз скачано
IMG_0448.JPG 137,46К 24 раз скачано
|
Продано
Базар →
Продам →
Автомобили →
Nissan Leaf "Рестейлинг" 2013 г.Целый Автор: DenisZed • Дата: 19 Август 2018 nissan, leaf, электро |
|
|
Гараж →
Ремонт →
Двигатель →
Ремонт модуль зажигания astra HАвтор: ivan20best • Дата: 02 Январь 2017 катушка зажигания и 5 еще... |
|
||
Opel-Club →
На обочине →
Uber-таксиАвтор: Dunkan0 • Дата: 26 Февраль 2016 таксі, такси, Uber, Уклон, Bolt и 1 еще... |
|
0 пользователей, 3 гостей, 0 скрытых