Названо найтоксичніші фрукти та овочі
Багато хто з нас щодня звикли вживати овочі та фрукти, додаючи їх у різні страви або ж з’їдати сирими.
Однак варто знати, які з цих продуктів є найтоксичнішими через величезну кількість пестицидів та гербіцидів. Щорічно робоча група з охорони навколишнього середовища EWG озвучує список найтоксичніших овочів та фруктів, закликаючи виробляти продукцію з найменшим вмістом пестицидів. Ми розповімо вам про 9 продуктів рослинного походження, які є найбільш забрудненими.
1. Яблука. Пестициди чіпляються за шкірку яблука та можуть абсорбуватися під нею. Ретельно мийте фрукти та очищайте їх перед їжею.
2. Солодкий перець. Комахи люблять ці солодкі хрусткі овочі, і якщо ви не купуєте екологічно чисті перці , то споживаєте всі види шкідливих пестицидів.
3. Селера. На кожному гроні селери можна знайти велику кількість хімікатів, і, враховуючи, що селера — це рослина, що поглинає воду, яка витягує рідину (і токсини) з ґрунту, можна зрозуміти, що буквально ви їсте отруту.
4. Персики. Якщо ви любите персики, вибирайте консервовані , а не свіжі. Ці соковиті фрукти за рівнем токсинів знаходяться прямо за селера .
5. Нектарини. Ці «персикові кузени» також нафаршировані хімічними речовинами, і в них ще тонша шкіра, щоб вбирати їх.
6. Шпинат. Комахи настільки люблять ласувати шпинатом, що фермери повинні поливати його хімічними речовинами, щоб уберегти рослину. Вгадайте, що вбирається у кожен лист?
7. Груші. Як і яблука, ці плоди постійно обприскують, щоб позбутися кліщів, попелиці, яєць молі та безлічі інших шкідників.
8. Малина та чорниця. Комахи дуже люблять ці ягоди, а плоди настільки ніжні, що можуть розвалитися прямо на кущі. Звичайно, вони просякнуті добривами для зростання та стабільності, а також абсолютним коктейлем пестицидів, щоб комахи їх не поїдали.
9. Картопля. По-перше, «око» картоплі обробляють пестицидами, щоб комахи не з’їли паростки. Потім їх обприскують гербіцидами, щоб поряд із ними не росли інші рослини. В основному картопля піддається впливу хімікатів щотижня протягом усього вегетаційного періоду, внаслідок чого хімічні речовини накопичуються у серцевині кожного бульби.
Источник статьи:
Названо найтоксичніші фрукти та овочі