Тобто ты пробовал миллениум и тебе не понравилось . Или кум напел?
Ну и посоветуй свой выбор.
Вітчизняного хорошого темного шоколаду майже немає, Мілленіуму точно немає (а, брешу - зі стевією, для діабетикіів, нічого так, але 50 гривень).
Рошен років два назад був нормальний з кунжутом, в упаковці стилізованій під мішковину, вже немає його. До цього (у 2016 р.) Рошен був нормальний у пласкій картонній упаковці великої площі, який у акцію можна було взяти за 24 замість 30+, також давно його немає. Зараз (точніше, декілька місяців назад) найдорожчий чорний Рошен був нічого, але і не більше. Чорний у вакуумних глянцевих упаковках (буває також пористим у цій серії) - жах, краще вже молочний.
Про Світоч я 10 років думав, що хорошого немає, але на днях спробував чорний з трюфельним наповнювачем - для шоколаду з наповнювачем (я думаю, пояснювати не треба, що це продукт не найвищого сорту) цілком непогано, як за 16 гривень у акцію.
Рецепт вибору простий: з німецькомовної або франкомовної країни, 75% (85 і більше як пластилін, якісно, але не смачно), який буде в акцію (наприклад, в Ашані). Якщо повезе, ціна буде 30+, за 40 рівно (в акцію) не рідкість, ну за 47 я ще можу інколи взяти, дорожче я не беру.
Ріттер не робить гарний шоколад без наповнювачів. Іспанський Торрес - робить відносно непоганий, серед недорогих (але і не свято смаку).
Ліндт - добре, але дорогувато у нас. Так-то я його там за 1,20 євро акційний брав, цих грошей він вартий.
брал кусковое какао по 250-300 грн\кг гвинея\эквадор, с разным вкусом, нагреть масло добавить и сахар и получается шоколад.
хотя под коньяк так уходил.
Скільки коштує? Де продається?
Халва тахінна в Ашані 201 грн./кг, дорого. Пам'ятаю її декілька років назад по 110, але тоді і звичайна коштувала 30, а не 90.
В Австрії в арабському гастрономі коштувала два роки назад три з чимось євро чи близько того, цікаво скільки зараз...