сыплю сухие сафмомент
Реклама
Цены на продукты питания в УкраинеРеальные цены на продукты питания в магазинах - каждый может сравнить со своим регионом или страной
#10927
Опубликовано 02 Август 2021 - 12:51
Скільки зараз 50кг цукру коштує?НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
#10929
Опубликовано 02 Август 2021 - 13:24
тут из сухого.
Спробував зробити по цьому рецепту, але кислоти не вистачає та якщо поставити у холодильник на 10-11 годин, коли дістав вже не грає, можливо перетримав, спробував зменшити термін витримки до 8 годин, ледве газованим виходить
#10930
Опубликовано 02 Август 2021 - 20:53
Спробував зробити по цьому рецепту, але кислоти не вистачає та якщо поставити у холодильник на 10-11 годин, коли дістав вже не грає, можливо перетримав, спробував зменшити термін витримки до 8 годин, ледве газованим виходить
Делаю по такому рецепту:
для запуска закваски беру чайную ложку дрожжей(Львов, первак или пекарские - не суть), две-три стол. ложки сухого кваса(сейчас беру Черновицкий "Каравай", насыщенность хорошая) и три стол. ложки сахара. Всё это в трёх-литровую банку и заливаю водой под горло на сутки. Через сутки сливаю, добавляю сахар и квас в тех же количествах. Первых два-три дня сливаю в раковину, бо дрожжи сильно слышно. Через два-три дня кваса сыплю 3-4 ложки с хорошей горой, сахара 6-7 ложек с горой(наверное тот же стакан выходит) и даю бродить не больше суток, иначе перебраживает и становится кислым(тут, в принципе, на любителя, кому кислее нравится - можно дольше, но сладость уходит). За сутки отбраживает необходимая для кислоты и крепости часть сахара(~3ложки) и остаётся остальная, придающая сладость. Процеживаю, получается 2 с небольшим литра и в холодильник. Там, пока остывает, процесс брожения насыщает квас газом. Можно в бутылки, но я держу в банке. Главное поменьше его переливать и дегазировать. После процеживания лишнюю закваску сливаю, добавляя каждый день 3-4 ст. л. кваса и 6-7 сахара и поддерживая объём полезного продукта на уровне 2-2,5 литров с 3-х литровой банки.
Изменено: Andre_71, 02 Август 2021 - 21:01
#10931
Опубликовано 03 Август 2021 - 10:52
Спробував зробити по цьому рецепту, але кислоти не вистачає та якщо поставити у холодильник на 10-11 годин, коли дістав вже не грає, можливо перетримав, спробував зменшити термін витримки до 8 годин, ледве газованим виходить
я делаю из жидкого солода, там лимонную кислоту добавляю, сухие дрожжи если были открыты, то пропали, и в гарячей воде (больше 27*) дрожжи умирают
после добавления дрожжей стоит 6 часов, потом переливаю в бутылки еще 4 часа, потом в холодильник. когда открываешь, еще тот квест, чтоб не разлилось, с бутылки минут пять воздух стравливаю.
#10933
Опубликовано 03 Август 2021 - 19:27
Мені на компотТа ну да, канєшно...
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
#10938
Опубликовано 05 Август 2021 - 06:20
Зернові очікуються рекордного врожаю, то що, і борошно/хліб здорожчає?Вчора розмовляв з фермером, який орендує мою землю(Полтавська область). Каже, що в балках пшениця вимокла, тому взяли по 30 ц/га. На звичайних полях, яких переважаюча більшість, взяли по 70
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
#10941
Опубликовано 09 Август 2021 - 14:30
Знов про рибу гроші і на чому ту рибу смажити
На мій погляд, а також на думку дієтологів, найкраще для смаження все таки кокосова олія(не плутати з пальмовою). Недешева, але можу собі дозволити: в АТБ ціна без акції дев"яносто з чимось там гривень за 500 грам. За моїми спостереженнями, це едина олія, яка не залишає нагар на стінках сковорідки Мабуть його можна і в двигун заливати...
Мені не подобається запах кокосу, але ця олія запаху практично немає. Чи може то вже Ковід?....
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
#10943
Опубликовано 09 Август 2021 - 22:27
Озвучено причини подорожчання молочних продуктів. Спрос. https://agroter.com....hnyh-produktiv/
#10944
Опубликовано 13 Август 2021 - 19:28
А які передумови здорожчання?..
Скрізь соняшник, завдяки погодним умовам навесні, стоїть як ліс. Головки вже цвітуть, розміром як сковорідка. У нас, звичайно, і сніг взимку може здорожчати, але в данноиу випадку передумов немає, ІМХО.
Зернові очікуються рекордного врожаю, то що, і борошно/хліб здорожчає?
Ну так и какие еще основания для подорожания тебе нужны ? У нас всегда так , прежде чем поднять цены , нам расскажут что повода нету , и созрело , и колосится , и рынок стабильный , и предпосылок нету .
Если оснований нет , значит обязательно подорожает . а если есть основания , тогда тем более .
Или у тебя иное мнение ?
Изменено: Шусман, 13 Август 2021 - 19:28
#10951
Опубликовано 15 Август 2021 - 10:04
кокосовое масло 460грамм 150 гривен , при этом написано что старая цена была 250
Дораха!(с)
Ну и консистенция не такая как у масел , на энтеросгель похоже
На щастя, я не знаю, що таке цей "энтеросгель", але здогадуюсь, про що мова
Це все тому, що к Новусі кондиціоноване повітря. При температурі вище 25оС кокосову олію за кольором і консистенцією від Олейни не відрізнити
Но сейчас что бы там легонько скупиться, нужно кГрн потратить минимум.
"Ну ви і жрьотє!?"
Изменено: Щукарь, 15 Август 2021 - 10:05
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
#10953
Опубликовано 15 Август 2021 - 23:20
Яйца и Олейна уже не подешевеют.
Сахар сейчас по 20 грн.
Цукор в АТБ по 27 грн/кг!!!
Тиждень-два тому ще по 20 був!
Не був.
В Україні продовжує стрімко дорожчати пшениця, і вчора деякі покупці підняли закупівельні ціни на продовольчу пшеницю 2 класу з протеїном 12,5% до 8 тис. грн/т або 260-263 $/т з доставкою в порт.
На паризькій MATIF вересневі ф’ючерси на борошномельну пшеницю виросли ще на 2 €/т до 236,5 €/т або 277,77 $/т, а грудневі — до 239,75 €/т або 281,58 $/т. Крім того, ф’ючерси на чорноморську пшеницю в Чикаго знову подорожчали: серпневі — на 1 $/т до 269,75 $/т, вересневі — на 0,25 $/т до 291 $/т, грудневі — на 2,25 $/т до 304,25 $/т
Но лучше придержать. В любом случае с такими ценами они вывезут много (нам может не хватить).
Т.о. продукты дешеветь не будут, т.к. хлеб - всему голова.
#10954
Опубликовано 22 Август 2021 - 07:15
хороше масло горить на сковорідці з приємним запахом, якщо є рослинні додавання то просто кипить
Вершкове масло з усіх молочних продуктів найбільше підробляють. Причина проста – у порівнянні з іншими молочними продуктами у маслі найбільше жиру.
Молочний жир – найдорожчий компонент, тому його в маслі замінюють іншими, наприклад, пальмовою і кокосовою олією, а також маргарином, гідрогенізованими та тваринними жирами.
Перевірку на якість з 29 виробників змогли пройти лише 9: “Волошкове поле”, “Галичина”, “Здорово”, “Молокія”, “Полтавський смак”, “Попільнянське”, “Радимо”, “Чортків”, “Харківське”.
Зашел сегодня в АТБ и немного ОХ...как удивиЛся!
Яйца 31 грн десяток (ну хоть не девяток, как в оркостане) - неделю назад 25
Масло Олейна - 39 (ранее 29-32)
Сахар - 20 (недавно 13,99 был)
Правда молоко без изменений (водка тоже).
Как то такие дела...
Цукор в АТБ по 27 грн/кг!!!
Тиждень-два тому ще по 20 був!
Не був.
2 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 2 гостей, 0 скрытых