Суржик термоядерний.
При зарплатах кінця 80-х - не шара, а у 72-му зарплати були ще нижчими, причому суттєво.
Опубликовано 09 Октябрь 2019 - 21:32
-akaDemik-,Видно ти не працював при совку.Мені прийшлось літом 1986-го попрацювати тракторістом дорожнього катка. Як молодому спеціалісту дали найгіршого катка який більшу частину стояв на ремонті.На ремонті закривали 3.62 рублів в день.З твоєї картинки я працював на 1 кг мяса чи не цілих 5 кг яблок в день.Такі то були часи,олігархи київські затарювались на твоїй картинці.
Опубликовано 10 Октябрь 2019 - 10:12
Суржик термоядерний
я щось не помітив, де саме?
не знаю що таке "ЗДОР"?
-akaDemik-,Видно ти не працював при совку.
ти ж наче бачиш мій вік...я при СРСР пішов тільки у перший клас
Опубликовано 10 Октябрь 2019 - 10:43
внутрішній жир (топлять на смалець ) :)
"смалець" мені відомий, а от здор ні разу не чув
Опубликовано 10 Октябрь 2019 - 12:50
и вот что думаю
как импортный товар качеством на три головы выше, чем отечественный, может в наших торговых сетях стоить дешевле, чем пороблений в Україні?
вот хз прям
Как вариант, польский фермер имеет большой коровник, а не носится на молоковозе по всей области собирая молоко у населения.
В Польше как и в Европе давно кризис перепроизводства молочки, "вот и шлют кому попало"(с)
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 10 Октябрь 2019 - 18:49
-akaDemik-,Видно ти не працював при совку.Мені прийшлось літом 1986-го попрацювати тракторістом дорожнього катка. Як молодому спеціалісту дали найгіршого катка який більшу частину стояв на ремонті.На ремонті закривали 3.62 рублів в день.З твоєї картинки я працював на 1 кг мяса чи не цілих 5 кг яблок в день.Такі то були часи,олігархи київські затарювались на твоїй картинці.
Я тоже не могу сказать за цены на базаре в 72м году , более менее помню конец семидесятых . У нас в провинции мясо было по три рубля , в магазине дешевле , но как говорил Шарик , в магазине лучше , там костей больше .
Не знаю как на счет лучше , потому что в магазине мяса не было никогда ни в каком виде , разве что фарш в кулинарии . В магазине только кости и ноги .
Куры по четыре , это очень дорого , здор тоже по цене сала это нонсенс . Овощи тоже дороговато .
Но это цены на Бесарабке - самый дорогой базар на Украине .
А то что ты , как выпускник мало зарабатывал , так кого это волнует . Дело житейское , сейчас же ты уже набрался опыта и зарабатываешь в день на ногу свинячую , не меньше .
Опубликовано 11 Октябрь 2019 - 03:05
носится на молоковозе по всей области собирая молоко у населения.
Дик у населення корова,як основа домашнього господарства-давно відсутня.Той хто тримає корову,то для себе або на продаж.
Ситуація (у тому нас пункті де буваю)наразі така,що молоко(сир,сметана) не потрібно навіть на ринок вивозить-розходиться серед сусідів.Дарувати збирачам молока продукт на шару-дурних нема.Тримати у господарстві корову-не автівку ГБО заправити...
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 11 Октябрь 2019 - 07:18
Юстас, село в радіусі 100 км від столиці не показник
з"їдь з любої траси кілометрів 20 і побачиш скільки там корів
з людьми поспілкуйся, вони розкажуть куди молоко здають, і почім
ці скупщики реально копійки платять
Опубликовано 11 Октябрь 2019 - 08:55
Юстас, село в радіусі 100 км від столиці не показник
з"їдь з любої траси кілометрів 20 і побачиш скільки там корів
з людьми поспілкуйся, вони розкажуть куди молоко здають, і почім
ці скупщики реально копійки платять
по полтавской обл - стали принимать на порядок выше, если год назад это было 2.5 , то сейчас по 6. И зашел кто то именно выжить мелких.
Реклама!!!
Опубликовано 11 Октябрь 2019 - 08:56
перешли на польскую молочку ТМ Млековита
и вот что думаю
как импортный товар качеством на три головы выше, чем отечественный, может в наших торговых сетях стоить дешевле, чем пороблений в Україні?
вот хз прям
очень странно, был в польше кум и кум -кума, сказали что молочка такое себе. Не оч вкусно.
Реклама!!!
Опубликовано 11 Октябрь 2019 - 12:51
я щось не помітив, де саме?
не знаю що таке "ЗДОР"?
"Свине", "по цінах", "груши".
Здор, він же здір, він же здьор, назва залежить від регіону (хоча, мабуть, є і літературна назва) - це підшкірне сало в рулонах, яке, як правильно зазначили вище, топлять на смалець. Також можна смажити прямо на ньому (останні декілька місяців не дивився, але весною і на початку літа базарні ціни на нього були 9-13 грн./кг, тобто майже безкоштовно). А ще цілушка хліба, намазана часником і здьором, набагато смачніша, ніж намазана часником і салом, і набагато поживніша. Має бути без стороннього запаху, звичайно.
Йогурти Млековіта, переважно різновиди "грецького", вже досить давно продаються у мережах Фоззі-груп, тобто власне Фоззі, Сільпо, Фора і Траш. А ще давніше у Метро.
Їхній твердий сир, як і Спомлек, як і Рикі, продається скрізь, років десять, а може й більше.
Я не можу сказати, що у них видатна якість, але нормальна без сюрпризів. Сири, звичайно, не голандські. Але кращі, ніж більшість українських.
Опубликовано 11 Октябрь 2019 - 13:01
Також можна смажити прямо на ньому (останні декілька місяців не дивився, але весною і на початку літа базарні ціни на нього були 9-13 грн./кг, тобто майже безкоштовно). А ще цілушка хліба, намазана часником і здьором, набагато смачніша, ніж намазана часником і салом, і набагато поживніша. Має бути без стороннього запаху, звичайно.
Робиться так звана "помазанка" здир з часником і укропом перекручується на мясорубку і в банку, потім на хліб.
Опубликовано 11 Октябрь 2019 - 14:50
"Свине", "по цінах", "груши".
Сири, звичайно, не голандські. Але кращі, ніж більшість українських.
на заході люблять наші сири, тому що якість, які відправляють на експорт значно відрізняється від того, що продається у нас...по ціні також є відмінність, що логічно
здор селяни не їдять
містянам, особливо покупцям бесарабського ринку, подавай "генеральське" сало, навіть якщо вартує воно 250грн/кг не здивує
Опубликовано 11 Октябрь 2019 - 15:43
-akaDemik-, Твоя фотка слишком цветная. Вызывает определённые сомнения в подлинности.
http://www.opel-club...e/?p=1075301457
Киев-4 так не снимал.
Опубликовано 11 Октябрь 2019 - 20:21
Свинина так і є
Ціна також
Свиняче ж, а не спроба кальки з російського свінноє. "Свине", тьху!
За ціною, а не по цінах, хоча це дрібний косяк, багато україномовних так говорить, радянська школа.
здор селяни не їдять, у мене в сімї і серед оточення точно
Стосовно їдять на бутерброді, як на картинці, я не зустрічав, а цілушку ним мажуть запросто. Якісний здір не має інакших ніж сало запахів, а мажеться набагато краще.
Правда, зараз хліб для намазування складніше знайти - паляниці немає, домашнього хліба немає, сільського квадратного хліба з дерсткою поверхнею немає (у Києві).
Опубликовано 12 Октябрь 2019 - 08:16
містянам, особливо покупцям бесарабського ринку, подавай "генеральське" сало, навіть якщо вартує воно 250грн/кг не здивує
Думай-те
Опубликовано 12 Октябрь 2019 - 14:36
Юстас, село в радіусі 100 км від столиці не показник
з"їдь з любої траси кілометрів 20 і побачиш скільки там корів
з людьми поспілкуйся, вони розкажуть куди молоко здають, і почім
ці скупщики реально копійки платять
Хмельниччина ,в селах скуповують/продають 18-25грн. банка на три літра ,бо везти тим бабусям до райцентру 30км.Ще в селах де проходить ж-д.сполучення якось вирішують це питання ,а от де нема то дійсно копійки.
Картопля,сьогодні 90 відро,дрібноту віддають по 70грн.
Изменено: figarey, 12 Октябрь 2019 - 14:39
0 пользователей, 5 гостей, 0 скрытых