Чи є в київських АТБ справжні (з молока) тверді сири як явище - не знаю, давно не бачив.
КОМО
Пирятин
це ті, що подобаються
Опубликовано 23 Октябрь 2018 - 10:14
Чи є в київських АТБ справжні (з молока) тверді сири як явище - не знаю, давно не бачив.
КОМО
Пирятин
це ті, що подобаються
Опубликовано 23 Октябрь 2018 - 10:44
Шусман, не мешай челу в поиске правильного масла вижу, не шарите нифига. придется таки за президент 80-85грн за 200г башлять. бо оте яготынские и гмз1 - тоже хрень какая-то. ЗЫ базары - та еще лотерея. самые жестяковые помидоры все белые внутри от химии были куплены у бабушки "божьего одуванчика" на базаре. реально в АТБ прикольнее.
Покупаю пачку президента на бутики и пачку подешевле (ферма, селянське) на сковородку.
Wir leben autos!
Опубликовано 23 Октябрь 2018 - 10:52
Краще вже салом
Ще й корисніше
Жарить на растительном масле (подсолнечном, оливковом, кукурузном) вредно для здоровья. Ученые из Университета Де Монфорта пришли к выводу, что лучше жарить на свином сале или сливочном масле.
В течение 20 лет ученые изучали состав химических веществ, которые выделяются в процессе нагревания разных пищевых жиров. Выяснилось, что если жарить на растительном масле, то при нагревании выделяются альдегиды. Эти вредные вещества повышают риск развития рака, болезней сердца и плохо влияют на мозг.
Так, что в рыбе, приготовленной на подсолнечном или кукурузном масле, содержит в 200 раз больше токсичных альдегидов, чем допускают стандарты безопасности. Ученые считают, что более безопасно жарить пищу на свином сале, сливочном или кокосовом масле.
Опубликовано 23 Октябрь 2018 - 10:58
я на ринку знаходжу в кого багато нетоварного вигляду сала, обрізі там, жирні частини підчеревини
купую недорого
вдома обдираю шкірки і перемолюю на мясорубці
тільки решітку треба з великими отворами
і тоді в казан і в духовку, годин на п"ять
смалець як сонце виходить
шкварки виловив, сіллю і перцем потрусив, смакота
Опубликовано 23 Октябрь 2018 - 11:11
я на ринку знаходжу в кого багато нетоварного вигляду сала
товарне сало зараз космос, на вихідних пробував по 220грн., куплене не в Києві
Ще й корисніше
а як же холестерин?
Опубликовано 23 Октябрь 2018 - 11:12
Якщо від Лакталіс, то я від нього не в захваті. Сам беру Баштанське. Ціна, млін - від 38 (розпродаШ) до 47 грн.
На сковорідку вершкове масло, це як морозиво варити. Краще вже салом.
Мені подобається, на рахунок на сковорідку, мені нагадує смак дитинства. Сало не люблю
Wir leben autos!
Опубликовано 23 Октябрь 2018 - 11:30
товарне сало зараз космос, на вихідних пробував по 220грн., куплене не в Києві
я купував по 110, вдома у господині
правда їхав далеко
зате точно домашнє
смачнюще
Опубликовано 23 Октябрь 2018 - 11:41
Во, тіко приговорив останній шмат. В цей раз дуже смачне видалось. І діло не в посолі, а в самій живності. Плюс як її приговорять, а потім розпотрошать.
Якщо шкура міцна, то зась чекати, що сало буде смачним. До того ж не обов'язково, що б сало було з прожилками м'яса. А от з ПРОЖиЛКАМИ, то взагалі... не як зі свині, а як з осла, якого до речі і вовки не їдять :)
Опубликовано 23 Октябрь 2018 - 13:01
товарне сало зараз космос, на вихідних пробував по 220грн., куплене не в Києві
120 грн на базарі. Свіжак. Валом.
Ось таке:
Інші "моделі" дешевше.
а як же холестерин?
Холестерин, получаемый организмом из сала блокирует естественную выработку этого вещества, а его общее количество не увеличивается. Получается, что кушать сало людям, с его повышенным содержанием даже полезно. Вот только не стоит сильно увлекаться. Оптимальное количество его составляет 30 грамм в день.
Опубликовано 23 Октябрь 2018 - 13:09
Ось таке:
коли куштував сало по 220, розповідали що червоне м'ясо, якщо воно зустрічається на салі - краще не їсти, можуть бути ускладнення з травленням, біле або рожеве м'ясо у салі (прожилки) можна споживати без питань
Оптимальное количество его составляет 30 грамм в день.
я таке саме чув, але про горілку
Опубликовано 23 Октябрь 2018 - 13:27
у мене товариш сир робить
на Фейсбуку можна знайти сторінку Чесна сироварня
на Бесарабці точка продажу є
Гауда 250 гривень кілограм
Комо, Пирятин і всякі Польщі то кака в порівнянні
Опубликовано 23 Октябрь 2018 - 13:49
Брынзу и сулугуни тож с рынка, у проверенных покупаем. Но то ж ехать специально, а атэбе на каждом шагу.
А нам на роботу на парковку у термо-бобіку возять. Теж якесь маленьке сімейне підприємство. Десь біля 120 грн\кг. Інколи беру моцарелу та сулугуні.
Подобається.
Жена после работы заходит на базар на ГТ, так под закрытие в распродажу такие "модели" идут уже по 100грн
Ну в нас в 14-00 вже фіг кого намалюєш на базарі. Хоча під закриття теж можна трохи поторгуватись, але я не вмію.
розповідали що червоне м'ясо, якщо воно зустрічається на салі - краще не їсти, можуть бути ускладнення з травленням
Та фіг його знає... Нормально заходить.
Опубликовано 23 Октябрь 2018 - 17:53
КОМО
Пирятин
пересмотрел - ни один не соответствует ДСТУ, т.е. даже не скрывают, что дерьмецо подмешивают.
вот то, о чем говорил. хотя, состав не самый детский. может ДСТУ - и просто опечатка на упаковке (правда, на остальных видах - таки четко ТУ пишут).
х/з, мож что-то от Фермы есть, но там владелец не по ДСТУ...
Опубликовано 23 Октябрь 2018 - 22:46
я в этом деле профессионал , месяцев пять поработал сыросолом в Шостке .
Сыр российский , голландский , пошехонский . и другие сычужные сыры состоят из молока , соли и сычуга . И все .
Хотя должна еще и вода быть , так как соль впитывается через выдержку в соляном рассоле .
И отдельно замечу , если ты смотришь в сторону Своей Линии . то это какой то позор .
Сыр Шостка , Новгород-Северский , польский . Ну если мажорик , то импортные канают тоже .
Изменено: Шусман, 23 Октябрь 2018 - 22:50
Опубликовано 23 Октябрь 2018 - 23:38
та где я тебе возьму фотки . Говорю ж , Шосткинский сыр нормальный , Новгород-Северский , из плавленых Весела Корова той же Шостки , но сама марка принадлежит французам . так шо Веселу Корівку можешь брать .
Французский бри нравится . он в Сильпо по распродаже часто по 200 гривен продается .
про Молокию как то тут прочитал что мол хорошая . попробовал - вообще не масло и не сметана .
Опубликовано 23 Октябрь 2018 - 23:54
Шусман, понятно. спасибо. думал ты о названиях сыров, а не о брендах.
та где я тебе возьму фотки . Говорю ж , Шосткинский сыр нормальный , Новгород-Северский , из плавленых Весела Корова той же Шостки , но сама марка принадлежит французам . так шо Веселу Корівку можешь брать .
Французский бри нравится . он в Сильпо по распродаже часто по 200 гривен продается .
про Молокию как то тут прочитал что мол хорошая . попробовал - вообще не масло и не сметана .
а из этих? а то Шостки и НС вообще нет, а магазин один из самых крупных?..
http://www.tavriav.ua/349/c349/
Опубликовано 24 Октябрь 2018 - 07:12
вот то, о чем говорил. хотя, состав не самый детский. может ДСТУ - и просто опечатка на упаковке (правда, на остальных видах - таки четко ТУ пишут).
А ти його читав те ДСТУ?
- молоко коров’яче незбиране не нижче першого ґатунку згідно з ДСТУ 3662;
- молоко знежирене та вершки, отримані з молока коров’ячого, що відповідає вимогам ДСТУ 3662;
- молоко знежирене і вершки сухі згідно з ДСТУ 4273;
- закваски та заквашувальні препарати для сирів із низькою та високою температурою другого нагрівання згідно з чинними нормативними документами або закваски закордонного виробництва аналогічних властивостей за наявності дозволу центрального органу виконавчої влади з питань охорони здоров’я України для виробництва сиру;
— сичужні ферменти згідно з чинними нормативними документами або ферменти закордонного виробництва аналогічних властивостей за наявності дозволу центрального органу виконавчої влади з питань охорони здоров’я України для виробництва сиру;
- ферментні препарати згідно з ДСТУ 4457;
- пепсин харчовий яловичий згідно з ДСТУ 4459;
- кальцію хлорид зневоднений не нижче 1 сорту згідно з ГОСТ 450, кальцію хлорид фармакопейний або інші хлориди кальцію згідно з чинними нормативними документами або закордонного виробництва за наявності дозволу центрального органу виконавчої влади з питань охорони здоров’я України;
- сіль кухонну виварну не нижче І сорту, без добавок, розсипну; для соління в зерні — не нижче сорту «Екстра» згідно з ДСТУ 3583;
- екстракт аннато, дозволений центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров’я України;
- Р-каротин водорозчинний, дозволений центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров’я України;
- калій азотнокислий згідно з ГОСТ 4217, натрій азотнокислий згідно з ГОСТ 4168 або аналогічний закордонного виробництва за наявності дозволу центрального органу виконавчої влади з питань охорони здоров’я України;
- селітру калієву марок А, Б, В згідно з ГОСТ 19790;
- воду питну згідно з ГОСТ 2874;
- казеїнові чи пластикові цифри для маркування головок сиру згідно з чинними нормативними документами або цифри закордонного виробництва за наявності дозволу центрального органу виконавчої влади з питань охорони здоров’я України для контакту з харчовими продуктами.
Опубликовано 24 Октябрь 2018 - 09:47
Новгород-Сіверський на першій же сторінці за твоїм посиланням. Щоб Шостки у великому магазині не було - також сумнівно.а из этих? а то Шостки и НС вообще нет, а магазин один из самых крупных?..
http://www.tavriav.ua/349/c349/
Опубликовано 24 Октябрь 2018 - 10:00
пересмотрел - ни один не соответствует ДСТУ, т.е. даже не скрывают, что дерьмецо подмешивают.
по перше, на заборі теж написано...але ти все перевіряєш?
по друге,
Український уряд скасував обов'язкове використання національних стандартів, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
Кабмін своєю постановою вніс зміни до деяких законодавчих актів України задля узгодження їх із законом "Про стандартизацію", прийнятий у лютому 2016 року Верховною Радою.
Відтак, тепер в Україні дозволено застосування не лише національних стандартів, а й міжнародних. Новий закон "Про стандартизацію" визнає рівнозначними в Україні національні та міжнародні стандарти.
КОМО дотримується найвищих стандартів якості та має сертифікат відповідності міжнародному стандарту FSSC 22000
Пирятин У 2012 проведено ресертифікацію підприємства за міжнародними стандартами ISO 9001:2008 — система менеджменту якості, та ISO 22000:2005 — система менеджменту безпечності харчових продуктів.
трилистник в кружочке есть ?
якщо ти не знав, тобі теж нагадаю
В Україні відповідно до наказу ДП "УкрНДНЦ" від 29 грудня 2017 р. № 500 "Про скасування національних нормативних документів" з 01 січня 2018 року скасовані стандарти державної системи сертифікації, а саме:
ДСТУ 2296–93 "Державна система сертифікації. Знак відповідності. Форма, розміри, технічні вимоги та правила застосування"
ДСТУ 3410–96 "Державна система сертифікації. Основні положення"
ДСТУ 3411:2004 "Система сертифікації УкрСЕПРО. Вимоги до органів сертифікації продукції та порядок їх призначення і надання повноважень на діяльність у Системі"
ДСТУ 3412–96 "Державна система сертифікації. Вимоги до випробувальних лабораторій"
ДСТУ 3413–96 "Система сертифікації УкрСЕПРО. Порядок проведення сертифікації продукції"
ДСТУ 3414–96 "Державна система сертифікації. Атестація виробництва. Порядок проведення"
ДСТУ 3415–96 "Державна система сертифікації. Реєстр Системи"
ДСТУ 3417–96 "Державна система сертифікації. Процедура визнання результатів сертифікації продукції, що імпортується"
ДСТУ 3418–96 "Державна система сертифікації. Вимоги до аудиторів та порядок їх атестації"
ДСТУ 3419–96 "Державна система сертифікації. Сертифікація систем якості. Порядок проведення"
ДСТУ 3420–96 "Система сертифікації УкрСЕПРО. Вимоги до органів, що здійснюють сертифікацію систем управління"
ДСТУ 3498–96 "Державна система сертифікації. Бланки документів. Форма та опис"
ДСТУ 3957–2000 "Державна система сертифікації. Порядок обстеження виробництва під час проведення сертифікації продукції"
ДСТУ 2296–93 - це і є той "трилистник"
Опубликовано 24 Октябрь 2018 - 10:12
якщо ти не знав, тобі теж нагадаю
ДСТУ 2296–93 - це і є той "трилистник"
то естественно что ты не знаешь нюансы , ты ведь не специалист . Вот постанова щодо обязательной сферы
https://www.apteka.ua/article/419990
Букв много и аряд ли ты их будешь читать . Все что в перелік не попало , то добровільна . Тому якщо трилистник поставив , то будь добр виконуй . А якщо ні , то можеш і не виконувати .
Опубликовано 24 Октябрь 2018 - 10:17
Шусман, постанова 2015, а наказ УкрНДНЦ 2017 року, тобто з 1 січня 2018 року той, хто ставить цей знак на виробленому товарі, ніякого відношення до стандарту не має
Опубликовано 24 Октябрь 2018 - 13:15
по перше, на заборі теж написано...але ти все перевіряєш?
по друге,КОМО дотримується найвищих стандартів якості та має сертифікат відповідності міжнародному стандарту FSSC 22000
Пирятин У 2012 проведено ресертифікацію підприємства за міжнародними стандартами ISO 9001:2008 — система менеджменту якості, та ISO 22000:2005 — система менеджменту безпечності харчових продуктів.
ну в плане ИСО - плавали, знаем. ерунда полная для галочки.
есть подозрения, что эфэсэс - из той же сферы.
речь ведь о составе в том числе, а не только о том, что не больше2 тараканов в отчетах.
ЗЫ Комо выкладывал пару страниц назад. какое-то ТУ и состав похоже пожестче, чем у Клуба Сыра по ссылке выше, делающего для Своей Линии.
Опубликовано 24 Октябрь 2018 - 13:18
есть подозрения
вірною дорогою йдеш, краще порівнювати якість сиру на бутерброді, підсмаженого мікрохвильовою
Опубликовано 24 Октябрь 2018 - 13:23
вірною дорогою йдеш, краще порівнювати якість сиру на бутерброді, підсмаженого мікрохвильовою
ты хоть раз сертифицировал предприятие по тому же ИСО? ;)
залипуха для лохов та еще... сами же сертифицирующие чуваки приносят нужный набор бумажек и папочек, а дальше - работаем как и раньше. при проверке - нужно выявить формальное нарушение и предпринять "корректирующее действие".
а соответствие ДСТУ формально может каждый проверить. пусть и не фат, что накажут за несоответствие.
Опубликовано 24 Октябрь 2018 - 13:50
Тяжело разговаривать с черной кошкой в черной комнате когда ее там нет .
Про то шо отменили обязательную гос сертификации , я писал в семнадцатом году . Сейчас сертификация добровольная .
Если предприниматель хочет чтобі его продукцию покупали в мире , проходит сертификацию
До первого января 18 года действовал украинский знак - трилистник в квадратике . После первого января его отменили и действует международній - трилистник в кружочке .
Если кружок не законченіый , значит производство соответствует тех регламенту . Если круг завершенный , значит товар соответствует держ стандарту .
Но старый знак в квадратике будет действовать в течение пяти лет кому выдали до первого января 18 .
Есть НААУ - национальное агенство акредитации которое проверит товар на соответствие госту . Какому угодно госту заявленному потребителем , хоть старому советскому . И поставит свой знак .
Эта система взята из европы , где производители сами стремятся получить такой знак . Добровольно
Но ты не веришь , кушай что хочешь . Только не морочь мне голову .
КОМО дотримується найвищих стандартів якості та має сертифікат відповідності міжнародному стандарту FSSC 22000
международный стандарт 22000 является системой управления харчової продукції .
То есть предприятие отвечает что то что ты пьешь , может быть и не молоком , но ты не умрешь если его выпьешь .
Что на заводе достаточно мыла для мытья рук , и тому подобное . Оно никаким боком не касается дотримування стандартов .
0 пользователей, 5 гостей, 0 скрытых