як розрахунок зробили, так і навісили.
може і не так...а потрібно було кудись списати батареї....то ж єссср
Опубликовано 23 Январь 2024 - 12:40
звісно. а в чому трабл? може хто два рази заявку подав, привезли....потрібно було кудись дівать- сказали вішать. А може все такі підтримували виробництво
Та в тому шо ти про совок нічого не знаєш і брєдіш якімось неймовірними казками
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 23 Январь 2024 - 14:38
Та в тому шо ти про совок нічого не знаєш і брєдіш якімось неймовірними казками
а ти не думав, шо якщо так багато людей кажуть шо ти не правий , то можливо ти не все знаеш в житті? ну так...на досуге поміркуй.
навіть зараз- через паркан лікарня, кум там на підряді енергетик, прислали генератори в ту зиму, змонтували, два штуки. Все працює, все окей. Тепер вліпили ще один- як ті два по потужності, кажу йому- а нахера? а він знаеш шо каже? давай, ти ж вумний.
Реклама!!!
Опубликовано 23 Январь 2024 - 16:03
а ти не думав, шо якщо так багато людей кажуть шо ти не правий , то можливо ти не все знаеш в житті? ну так...на досуге поміркуй.
Багато це три
Я житті не все знаю, але при и совку я вже працював, на відміну від тебе і бачив систему в дії, а не по розповідям в інтернеті
навіть зараз- через паркан лікарня, кум там на підряді енергетик, прислали генератори в ту зиму, змонтували, два штуки. Все працює, все окей. Тепер вліпили ще один- як ті два по потужності, кажу йому- а нахера? а він знаеш шо каже? давай, ти ж вумний.
Ну зрозуміло звідки ти знаєш про совок
Опубликовано 23 Январь 2024 - 16:20
а в чому трабл? може хто два рази заявку подав, привезли....потрібно було кудись дівать- сказали вішать. А може все такі підтримували виробництво
Ні. Те, що вони у два ряди висять - то лише ознака, що норму по температурі у лікарні виконали тим, що було. А свого часу були такі, щоб "естетично", в один ряд. Стеля в цій будівлі теж 4,5м.
Опубликовано 24 Январь 2024 - 00:25
Ні. Те, що вони у два ряди висять - то лише ознака, що норму по температурі у лікарні виконали тим, що було. А свого часу були такі, щоб "естетично", в один ряд. Стеля в цій будівлі теж 4,5м.
Ніколи таких не бачив, може тому шо не довелось лежати в лікарнях з потолками 4,5м, а ще в підвалах бувають батареї з товстих металевих труб, коли їх робили мабуть не знали шо зверху є лишакові батареї, котрі для списання в два ряда вішають
Опубликовано 26 Январь 2024 - 10:03
Так то я не ті шо в два ряди, а про фотку Андре
такі високі бачив у Польші, тіки там ще вище. ХЗ нафіга= може як спадок від пічного опалення- коли потріюно зберегти тепло при погасшому котлі
короче ти загадку про генератори не розгадав- а відповідь проста- поставили, бо прислали, а шо вони не потрібні вже, то таке. Запас карман не жме. Отака історія... а ти кажеш чому батарей багато.
про совок- не потрібно пробувати лайно, щоб знати шо воно тобі не потрібне.Є багато опитаних свідків та учасників тих подій. Особливо коли мій дід був шофером- та звозив додому то бензин, запчастини і по двору закопані бочки всюди- а менше брати не можна. Та і бетон така ж хрень- виливали під откос, - може не встигали розкидати, може ще шо. Але шось мені здаеться шо і з батареями така ж х
Изменено: rvgu, 26 Январь 2024 - 10:09
Реклама!!!
Опубликовано 26 Январь 2024 - 13:06
про совок- не потрібно пробувати лайно, щоб знати шо воно тобі не потрібне.Є багато опитаних свідків та учасників тих подій. Особливо коли мій дід був шофером- та звозив додому то бензин, запчастини і по двору закопані бочки всюди- а менше брати не можна. Та і бетон така ж хрень- виливали під откос, - може не встигали розкидати, може ще шо. Але шось мені здаеться шо і з батареями така ж х
Це називається "чув звін, да не знаю де він" то все було в 60-70 роках система обліку вимагала відповідності километражу і залитого палива, зливали навіть в канаву бо продати було нікому, а з батареями такого не могло бути, скоріш навпаки, при совку була така посада - снабженец, кино "Чародеи" ж дивився, там персонаж С.Фаради як раз цім і займався, так шо мати наряд на отримання ТМЦ для об"екта то пів діла, треба ще то успішно отоварити
короче ти загадку про генератори не розгадав- а відповідь проста- поставили, бо прислали, а шо вони не потрібні вже, то таке. Запас карман не жме. Отака історія... а ти кажеш чому батарей багато.
Та я думав ти з моеї відповіді зрозумів, шо варіантів при совку привезли два рази не було, там все треба було вигризати, а бардак звісно був, але не в розкиданні всьго направо і наліво
А генератори, то ж не закупівля, а спонсорська допомога і якщо вона адресна, то хрін ти її поставиш в іньш місце
Опубликовано 26 Январь 2024 - 19:56
Опубликовано 26 Январь 2024 - 20:49
типова заміна літнього пального на зимове і зворотньо.
хто мав тару черпали то декалітрами з канави.
п.с. я про дизель
розповідав один вояка, був у 80х на севері- раша. Так от каже наекономили палива кубів 20, бочки по усьому плацу стояли, де пусті а де не. Каже не встигли і не знайшлось куди діти...так і звільнився він зі сліжби, а соляру пустили в землю, шоб не спалитися.
Реклама!!!
Опубликовано 27 Январь 2024 - 00:10
п.с. я про дизель
а соляру пустили в землю, шоб не спалитися.
Так кому вона була потрібна та соляра, тільки на кунговий обігрівач типу ОВ-65, но то був дикий дифіцит
Так от каже наекономили палива кубів 20, бочки по усьому плацу стояли,
У мене в армії була ціла схема, станція складалась з двох частин, передавач з дизель генераторами і приймач з бензиновими, базуться в різних місцях, так начстанції в якогго москвич і його зам в якого жигулі, замутили виїзжати на виїзди разом, передавач підключали до дизелів, 76-й з генератора ділили, часть на москвич, а часть на урал, 93-й з якого йшов на жигули
Опубликовано 27 Январь 2024 - 00:20
У мене в армії була ціла схема, станція складалась з двох частин, передавач з дизель генераторами і приймач з бензиновими, базуться в різних місцях, так начстанції.. і його зам ... замутили виїзжати на виїзди разом, передавач підключали до дизелів,
Головне, що якість зв'язку при роботі приймача від дизеля покращувалась кардинально...
На рацуху хлопці напрацювали, тебе в соавтори...
Опубликовано 27 Январь 2024 - 01:08
Все працювало, зв"язок був
Авжеж був, якщо і передавач, і приймач були в межах живлення одного дизель-генератора. Взагалі можна було з кунга передавача докричатися до кунга приймача, навіть не вмикаючи дизель... Тому і зв'язок гарантований...
Изменено: Andre_71, 27 Январь 2024 - 01:08
Опубликовано 27 Январь 2024 - 01:11
Авжеж був, якщо і передавач, і приймач були в межах живлення одного дизель-генератора. Взагалі можна було з кунга передавача докричатися до кунга приймача, навіть не вмикаючи дизель... Тому і зв'язок гарантований...
Якісь в тебе дивні уявлення про звязок
Опубликовано 27 Январь 2024 - 01:29
Ну чого: передавач - передає, приймач - приймає...
Шось ти на тлі пікіровок з Міриком гумор не сприймаєш...
Ну такий собі гумор, ти ж не розмовляеш з кимось по одному телефону, один у тебе, другий у абонента, хоча і передавач і приймач є в одному аппараті
Шось ти на тлі пікіровок з Міриком гумор не сприймаєш...
Ну смайлик там наче був
Опубликовано 31 Январь 2024 - 10:53
Бачу пропадете ви всі без мене .
Так ось : те що при совку виливали бензин в канаву , чув , але не бачив . В ті часи я був ще малим . На початок вісімдесятих , коли доріс до моторок ( молоді мабуть не знають що то таке ) та мопедів , бензин коштував дорого - 30-40 копійок . І він був у продажу не дуже вільно . Робота заправники вважалась крутою та престижною - зразу після бармена й трохи попереду приймальника склотари .
За батареї , такі ставили не тому що вміли рахувати , а тому що ніколи ніхто не рахував . В больничках , школах , дитсадках ніхто за тепло не платив , форточки у нас в школі не закривали ніколи .
Рік 70-75 минулого тисячоліття - беру каністру 20л., 1 рубль (по 20 копійок батьки давали на обіди в школі) і стаю біля дороги...водій вантажівки зупиняється, сам наповнює каністру ще і дякує. А потім я з таким ж 13-16 річними ганяємо "дирчик". У нас був ДТ-4
Сьогодні підбив січень: спалив 450 кубів газу і вугілля залишилось близько тонни (з трьох на початок грудня). Якби вугілля не безкоштовне - краще не їм не опалювати...а ще спалив 40л відпрацьованого мастила
Изменено: dzhaith, 31 Январь 2024 - 11:01
Опубликовано 31 Январь 2024 - 18:23
а ще спалив 40л відпрацьованого мастила
Ото сусіди подякували...
Якби вугілля не безкоштовне - краще не їм не опалювати.
Так, Добропілля і "окрєстності" теж жаліються, що якесь каміння з пилюкю замість вугілля населенню постачають. І це з урахуванням, що там всі населенні пункти при шахтах практично...
Изменено: Andre_71, 31 Январь 2024 - 18:25
Опубликовано 01 Февраль 2024 - 10:44
а в кого опалення суто на електриці? Розумію, що питання трохи дивне і не точне, але скільки виходить кіловат в рік/місяць, по середньому?
Олена ака leka колись побудувала собі будинок під києвом...
взагалі все на електриці...
на жаль давно не спілкувався, витрат не знаю, як вони пережили блекаути також...
але, щодо витрат, вона, здається, колись писала тут в якійсь темі
думаю, як не полінуєшся та пошукаєш, то шось знайдеш...
Опубликовано 03 Февраль 2024 - 16:45
а в кого опалення суто на електриці? Розумію, що питання трохи дивне і не точне, але скільки виходить кіловат в рік/місяць, по середньому?
Опубликовано 03 Февраль 2024 - 17:07
Коли в 2022 у нас не було газу - поставив собі в кухню електрокотел на 4,5 Квт. Кухня 48 квадратів.
Фігасе ви по барські живете
При опаленні електрикою, треба двох тарифний лічільник, зараз телефонують з пропозиціею установки, чи то 3500, чи 3800 наче литовський, 5 років гарантія і 17 до повірки, нічний діє з 23 до 7
З квітня вангують 6 грн за кВт.
Брехня(с)
Изменено: paa, 03 Февраль 2024 - 17:12
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых