27-28листопада 2020
ГусинціМіськБуд.
Прокинувся о 5 ранку,авто завантажене...
Збираю молодшого наукового співробітника і в путь...
По прибутті на місце події перехватили і стали до роботи.
Спочатку підготовлюю місце під прохід трубою поокрівлі альтанки...
Ось тут буде встановлено проти пожежний вузол...
Розмічаєм потрібні отвори,прибираєм зайвий утеплювач та пару досок що заважатимуть проходці димоходною трубою.
Густо,не жаліючи накладаєм силіконовий герметик в місцях стику ППУ та основи...
Також після монтажу труби в ППУ ізолюєм зазор між ними вогнетривким шнуром,та закриваєм шов вогнетривким герметиком...
Зсередини приміщення газовідвідна система повністю готова до роботи...
Назовні проход димоходної труби було вирішено закривати Мастер Флешем.
Це зручно,надійно,забезпечує вологоізоляцію від атмосферних опадів(вода не затікає в приміщення).
Край Мастер флеш це алюмінієва полоса з гумовими ребрами.Для кращого ущільнення між дахом та МФ вкладається вогнетривкий герметик.Сам МФ виконаний з гуми,що тримає температуру до 250*С...
Ось як це виглядає.
В ніч між п'ятницею та суботою періщив дощ...Переваги-зміг перевірити чи дійсно нормально тримає МФ,недоліки-в суботу під дощем прийшлось працювати на даху-робити розтяжки на трубу...
Наразі конструкція набула такого вигляду.
Приладом почали користуватись вже в п'ятницю,ще до завершення робіт...
Тяга-мега!Закладки дров хватає приблизно на 4 години...Скло прозоре завдяки використаній космічній технології піддуву кисню через топочні дверцята.
Приміщення швидко набирає температуру приблизно до 25*С(на вулиці 1*С)
Чайник 2.5л. при режимі роботи "тління" закипає за півгодини...
Залишилось виготовити пару підтримок труби які неможливо було виготовити попередньо-до монтажу...
Те на що розраховував,те і отримав-чого і Вам бажаю...
Труби (нерж/нерж 80/140мм) як і завжди замовляв в компанії "Версія-Люкс".Зважаючи на нестандартний розмір замовленн виконувалось на протязі 2тижнів.
https://versialux.kiev.ua/contacts
Мастер флеш(75-200мм під кут від 30 до 45 градусів)замовляв тут
https://pechi-kotly-...com.ua/contacts
Хочу подякувати всім,хто приклав свій розум,руки до моєї ідеї...
Це багато людей які мене консультували,допомагали досвідом/матеріалами,руками-все та всіх перерахувати неможливо.
....дорогу пройде крокуючий...