Реклама
Предварительный подогрев двигателя до запускапока не оформленные мысли, наброски
Опубликовано 17 Январь 2013 - 13:05
визначають що таке "двигун" і його "довжину"Что они пишут на машинах?
Стартовые: +5.
Время работы автономки: 25 минут.
Думаю в таких условиях и 15 минут будет достаточно.
кхм ... тобто за 25хв роботи двигун прогрівся десь на 70-80грд від +5
щось ти напевне поміняв шило на мило. або підключив фігово
Изменено: Maks2002, 17 Январь 2013 - 13:03
Опубликовано 17 Январь 2013 - 13:12
Поздравляют с НГ, желают побольше лошадей под капотом, мирного неба и что б УОК никогда не лагал.Что они пишут на машинах?
А вообще х.з. Пока пришел с работы - все растаяло.
Недавно прихожу - вся машина в сердечках по снегу. Глянул запись: какая-то неопознанная юная особа женского пола развлекалась. Даж красиво.
7-ка в сердечках
http://www.opel-club.com.ua/forum/index.php?showtopic=115612&st=350#entry1072721927так было видео с 10 минутами или нет?
у меня за 10 минут холостых машина нагреваеться до 60 быстро а потом ..все...
Изменено: Nazgul, 17 Январь 2013 - 13:09
Опубликовано 17 Январь 2013 - 13:13
кхм ... тобто за 25хв роботи двигун прогрівся десь на 70-80грд від +5
щось ти напевне поміняв шило на мило. або підключив фігово
а разве плохо? Двигатель равномерно горячий, печка дует тёплым.
А ты хотел там за 25 минут видеть +92?
Это ж не только 6 литров ОЖ греется, там железа пару сотен килограммов.
Опубликовано 17 Январь 2013 - 13:31
я це до чого ... засік вчора що за 8хв у мене мотор прогрівся до 90грд і спалилось при цьому 0.5л бензи але і я проїхав 3км. до тої відмітки що у тебе я прогрвся десь за 4 хв і спалив 0.3л бензи і проїхав десь 1.5-2км. так от ти спаливши 0.2л (при споживанні 400гр в год) тільки прогрів мотор і нічого не проїхав.
кароч підігрівалка штука виключно для комфорту і "економії" двигуна для потомків ))). економічною складовою тут не пахне і всі розрахунки по "відбиванню" фігня.
ЗІ: а нужбо нагадай за скільки у тебе прогрівала електрична нагрівалка ?
Изменено: Maks2002, 17 Январь 2013 - 13:32
Опубликовано 17 Январь 2013 - 15:13
ти забув написати про температуру довколишнього при твоїх замірах,та переплутав умови задачі...stas_mk, так просто Юстас писав вище що, тіпа 15хв і ташкент при плюсовій, а при -10...-20 тре гріти 30хв і ще там розрахунки приводив. а тут ось воно як. 30хв роботи і 70-80грд.
я це до чого ... засік вчора що за 8хв у мене мотор прогрівся до 90грд і спалилось при цьому 0.5л бензи але і я проїхав 3км. до тої відмітки що у тебе я прогрвся десь за 4 хв і спалив 0.3л бензи і проїхав десь 1.5-2км. так от ти спаливши 0.2л (при споживанні 400гр в год) тільки прогрів мотор і нічого не проїхав.
кароч підігрівалка штука виключно для комфорту і "економії" двигуна для потомків ))). економічною складовою тут не пахне і всі розрахунки по "відбиванню" фігня.
Тому,твій висновок є хибним...
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 17 Январь 2013 - 15:20
у меня с осени 2010 года двигатель запускается минимум с +35., т.е. не расходуя бензин вообще.
+ нет повышенного расхода ресурса двигателя (те самые 100 км. за один морозный запуск).
3 зимы не зная усложнённых запусков!
Разве это мало с точки зрения экономии как топлива, так и самого двигателя?
Опубликовано 17 Январь 2013 - 15:31
у меня с осени 2010 года двигатель запускается минимум с +35., т.е. не расходуя бензин вообще.
+ нет повышенного расхода ресурса двигателя (те самые 100 км. за один морозный запуск).
3 зимы не зная усложнённых запусков!
Разве это мало с точки зрения экономии как топлива, так и самого двигателя?
Вы не слышите друг друга Один говорит про деньги, другой про ресурс и комфорт.
Холивар настоящий.
Ну действительно, нужно признать, что комфорта ППП добавляет, а вот экономической выгоды - нет (по крайней мере измеримой).
Другое дело, что комфорт себя-любимого ты можешь оценить в 500 баксов - это да...
Кстати, я именно такой. У меня электроподогрев, но сути это не меняет. Халявность электричества не в счет - оно копейки стоит.
Я расставил для себя приоритеты в таком порядке:
1) Комфорт и повышенная безопасность езды в эти первые 3 км,
2) экономия времени, пусть даже 5-10 минут (я мерзляк, и мне реально некомфортно уже при -8). Не хочу ждать тепла и шкрябать снежок со стекол
3) более благоприятные условия для масла (его присадки активно реагируют только в прогретом состояниии) - меняю масло раз в 14-15 тык. (экономия небольшая, но есть),
4) работа практически 99% времени на газу - экономия тоже кой-какая.
Все это заставит меня при смене тазика установить грелку и на новый пепелац.
Изменено: Dlinny, 17 Январь 2013 - 15:33
Опубликовано 17 Январь 2013 - 15:39
Ну действительно, нужно признать, что комфорта ППП добавляет, а вот экономической выгоды - нет (по крайней мере измеримой).
Ну как же нет?
Автономка спалит на прогрев условно 150 грамм бензина, мотор - больше, точно не скажу, но пускай 250-300. Каждый день по несколько раз пускай по 100 грамм. - и за продолжительное время экономия будет.
Пускай не в размере стоимости автономки, но всё равно будет.
А можно в личку, или здесь - пачиму накроется?
Любая система авто должна работать. Вот и вся причина.
Попробуйте поставить машину на пол года, а потом завести. Также чувствует себя и бензиновая система.
У газовщиков (опытных) есть правило: на каждую 1000 км. пробега на газе 100 км. на бензине, и имхо это правильно.
Изменено: stas_mk, 17 Январь 2013 - 15:40
Опубликовано 17 Январь 2013 - 15:44
Ну да. Так именно от не полной окупаемости автономки и идет пена изо рта у некоторых ))).Ну как же нет?
Автономка спалит на прогрев условно 150 грамм бензина, мотор - больше, точно не скажу, но пускай 250-300. Каждый день по несколько раз пускай по 100 грамм. - и за продолжительное время экономия будет.
Пускай не в размере стоимости автономки, но всё равно будет.
Уточню...Любая система авто должна работать. Вот и вся причина.
Попробуйте поставить машину на пол года, а потом завести. Также чувствует себя и бензиновая система.
У газовщиков (опытных) есть правило: на каждую 1000 км. пробега на газе 100 км. на бензине, и имхо это правильно.
Но не понимаю, что там может не работать? Бензонасос качает, форсунки открываются, мозги - и те работают.
Вообще-то я душой покривил - в командировки я щас мотаюсь на бензине. Но если сменю работу - вопрос интересный для меня по поводу принудительной езды на бензе.
Изменено: Dlinny, 17 Январь 2013 - 15:45
Опубликовано 17 Январь 2013 - 15:56
ти забув написати про температуру довколишнього при твоїх замірах,та переплутав умови задачі...
Тому,твій висновок є хибним...
можливо. буде -10 то перевірю з витратами палива. проте при +5 які і у мене і у Стаса при прогріві різниця в 0.1л а це одна гривня (ну 2грн в день). ХОЧА, ще треба перевірити чи дійсно у Стаса машина прогрівається за 30хв чи то просто він "забув" виключити а потім вже просто піддтримував Т.
Луав, володя, міг би нам допомогьт трохи з цифрами, звісно якщо він ними заморочувався
Опубликовано 17 Январь 2013 - 15:58
С ней мотор вообще бенза не видит.
Кстати, а если еще посчитать, что мотор большую часть своего прогрева на газу работает, то там вообще не факт, что разница в деньгах будет.можливо. буде -10 то перевірю з витратами палива. проте при +5 які і у мене і у Стаса при прогріві різниця в 0.1л а це одна гривня (ну 2грн в день). ХОЧА, ще треба перевірити чи дійсно у Стаса машина прогрівається за 30хв чи то просто він "забув" виключити а потім вже просто піддтримував Т.
Луав, володя, міг би нам допомогьт трохи з цифрами, звісно якщо він ними заморочувався
ЗЫ: Так и не понятно кто же круче: лыжник или сноубордист.
Опубликовано 17 Январь 2013 - 16:14
Стас, я знаю для чого тобі був підігрівач і повністю підтримую тебе в твому рішенніу меня с осени 2010 года двигатель запускается минимум с +35., т.е. не расходуя бензин вообще.
от тільки погодься твій випадок не такий вже і поширений
ну про "розхід" двигуна ..... думаю є на це мало хто звертає увагу і заміна масла раз в 8тищ а не раз в 15 може і нівелювати таку різницю . тут все дуже індивідуально і порахувати/відчути це неможливо.
ну я ж не стою ці 10хв а їду ( в полегшеному режимі) і за 0.5 літри що спалив мотор поки вийшов на робочу Т я вже! проїхав відстань. а ти спалив менше але не проїхав ні каплі. а от коли проїдеш ту саму відстань тоді і будемо рахувати.Автономка спалит на прогрев условно 150 грамм бензина, мотор - больше, точно не скажу, но пускай 250-300. Каждый день по несколько раз пускай по 100 грамм. - и за продолжительное время экономия будет.
.....
Любая система авто должна работать. Вот и вся причина.
ну і нехай ти зекономиш 2 грн в день тобто 20*2 =40грн в місяць і 500грн в рік. то скільки буде відбиватись вебасто ?
а про роботу бензинової системи ти правий, і саме тому ліпше заводитись на холодну на безині тим самим заставляючи бензинову систему працювати
ЗЫ: Так и не понятно кто же круче: лыжник или сноубордист.
+ багато. ок піпл, буду закінчувати холівар.
Стас, я тебе щиро вітаю із встановленням вебасто і радий що ти зробив наступний крок. чесно а також базаю пристроїти кудась (або продати) електро підігрівалку щоб не валялась без діла як у мене.
Опубликовано 17 Январь 2013 - 16:17
а про роботу бензинової системи ти правий, і саме тому ліпше заводитись на холодну на безині тим самим заставляючи бензинову систему працювати
а можно ещё завестись с автономки на газе, но помня о бензиновой системе проехать раз-два в неделю несколько кварталов на бензине. Именно проехать, т.е. выполняя работу, а не тупо простоять ожидая возможности поехать.
И волки сыты, и овцы не надкушенные.
Опубликовано 17 Январь 2013 - 16:20
Нет! Бенз смывает масло со стенок цилиндров, которое втройне необходимо холодному движку.
Как раз-таки, если и ездить на бензе - то лучше только с прогретым пихлом.
+1, тоже выбываю в отставку из Холивара.
П.С. Таких жарких дебатов по этой теме не видел ни на одном форуме.
Жду мороза и видеоотчета из Ахтырки.
Изменено: Dlinny, 17 Январь 2013 - 16:21
Опубликовано 17 Январь 2013 - 16:30
От жеж балагури...можливо. буде -10 то перевірю з витратами палива. проте при +5 які і у мене і у Стаса при прогріві різниця в 0.1л а це одна гривня (ну 2грн в день). ХОЧА, ще треба перевірити чи дійсно у Стаса машина прогрівається за 30хв чи то просто він "забув" виключити а потім вже просто піддтримував Т.
Для дизеля автономка вийде в 0 за 10 років...При умові що авто кожен день возить хазяїна на роботу роботи.Тобто 2 прогріви на добу...Якщо її реалізувати після цього терміну отримаєш 4ооуй. в плюсі...
До речі в мене є ще пару аргументів,але нехай залишаться на затравку...
Ех...люблю я наш уок...
Ось ми вирахували для Льошиного дизельного 1.2ТСІну я ж не стою ці 10хв а їду ( в полегшеному режимі) і за 0.5 літри що спалив мотор поки вийшов на робочу Т я вже! проїхав відстань. а ти спалив менше але не проїхав ні каплі. а от коли проїдеш ту саму відстань тоді і будемо рахувати.
ну і нехай ти зекономиш 2 грн в день тобто 20*2 =40грн в місяць і 500грн в рік. то скільки буде відбиватись вебасто ?
Текс Льоша...
0.5х2=1літр в день на прогрів
1х110=110лишніх літрів за сезон
Дизпаливо12грнх110=1320грн. за сезон
Автономка має 10 років працездатності...
Тобто Автономка навіть встановлена на ВАГ!!!Буде економити кошти...
Розхід автономки=стакан в день.Тобто це в 5 раз дешевше...
Чомусь мені здається що,для бензинового авто ця цифра буде трохи більшою...
Рахуєм(холіварим?)?
Ремонт,Консультації,
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 17 Январь 2013 - 16:38
Не ну если б мне кто подарил вебасту, то я, так уж и быть, выделил бы выходной, а может быть и целых два, что б ее поставить.а можно ещё завестись с автономки на газе, но помня о бензиновой системе проехать раз-два в неделю несколько кварталов на бензине. Именно проехать, т.е. выполняя работу, а не тупо простоять ожидая возможности поехать.
И волки сыты, и овцы не надкушенные.
А так я лучше тот без, что ест вебаста и тот, на котором нужно несколько кварталов исколесить, спалю утром в моторе (3-5 минут работы). А потом пусть жрет дешевый газ, проглот.
Да и еще один момент. Не стоит забывать, что нагреть 2.0 R4 мотор и 3,5 R6 - как бы разные энергозатраты. У мну только антифриза 12 литрофф в системе. Да и сам мотор тяжелее, если верить интернетам, то мой мотор без навесного весит 140 кг. опелевская 2-ка, думаю, на треть легче 9хотя бы потому, что в ней цилиндров на треть меньше).
Так что кто там считал экономику? Пора вводить поправочные коэффициенты.
Да говно-вопрос. :)Жду мороза и видеоотчета из Ахтырки.
Изменено: Nazgul, 17 Январь 2013 - 16:37
Опубликовано 17 Январь 2013 - 16:49
Туточки я Вася не переживай...Так что кто там считал экономику? Пора вводить поправочные коэффициенты.
Да говно-вопрос. :)
Я готовий...Тільки ж,сам знаєщ-в Радянській школі компуктерів не було,тому порахуємо дуже точно!До п'ятнадцятої цифірі після коми!
Так шо жду любої інфи...
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 17 Январь 2013 - 16:59
Тока не проси мотор вытянуть и взвесить.Туточки я Вася не переживай...
Я готовий...Тільки ж,сам знаєщ-в Радянській школі компуктерів не було,тому порахуємо дуже точно!До п'ятнадцятої цифірі після коми!
Так шо жду любої інфи...
Мну уже и так понял, что мне ни лыжи, ни сноуборд не нужен, мне на коньках нравится.
Изменено: Nazgul, 17 Январь 2013 - 17:01
Опубликовано 17 Январь 2013 - 17:08
Скільки зараз стоїть газіровка в авто?(я маю на увазі нову газову установку).Можна в гривні/можна в у.е.Мну уже и так понял, что мне ни лыжи, ни сноуборд не нужен, мне на коньках нравится.
Я ж повинен знати всі етапи економії в житті автовласника?
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 17 Январь 2013 - 17:43
Чомусь мені здається що,для бензинового авто ця цифра буде трохи більшою...
Рахуєм(холіварим?)?
Ех...люблю я наш уок...
Андрію, не буде. і цифри не вірні ти приводиш, точніше не вірний метод вибрав. я приходжу до авто, заводжу, і їду! я не чекаю поки авто вийде робочу Т. і якраз за ті 0.5 літри я проїжджаю десь 2-4км і далі мотор вже в робочій зоні. розумієш в ті .5 літри вже закладається робота не тільки по прогріву але і по руху машини. тобі ж після того як ти прогрів свою машину автономкою теж треба буде їхати тих самих 2-4км. і ти спалиш також бензус. отже треба різницю брати додавати твої спалені грами в автономці і потім вже робити підрахунки.
Андрію, забий. ми вже давно одне одного зрозуміли. просто "а пагаварить"
я теж УОК люблю за те що можна все розкласти по поличкам і зрештою дійти до спільного знаменника в похибкою на "фломастери".
Скільки зараз стоїть газіровка в авто?(я маю на увазі нову газову установку).Можна в гривні/можна в у.е.
на 4 циліндри десь 5-7т.грн.
Изменено: Maks2002, 17 Январь 2013 - 17:42
Опубликовано 17 Январь 2013 - 19:08
от скажи, тільки чесно, якби у тебе не стояла задача заводитись на газу, то став би ти колотити хату заради того аби сідати в теплу машину ?
1 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых